HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Elazığ HDP ve DBP İl yönetimi ile birlikte binlerce üyesi açığa alınan Eğitim-Sen’in Elazığ şubesine destek ziyaretinde bulundu.

Eğitim-Senlilerin tekrar işe dönme mücadelelerini desteklediğini ve olumlu bir sonuç alınana kadar bunu sürdüreceğini ifade eden Önlü, ''Şu anda Türkiye’de bu zihniyetin daima iktidar olarak kalmasını isteyecek kimse kalmadı. İsteyen ise ya çıkar ya da menfaat peşindedir” dedi.

“Eğer bu direnişi uzun soluklu kılabilirsek, yaygınlaştırabilirsek, inanıyoruz ki bizler gelecekte yaşanacak birçok yıldırma ve yok etme politikalarını yok etmiş olacağız. Zamanında bu mücadeleyi sergileyebilseydik bugün yaşananlar yaşanmazdı” diyen Alican Önlü, “Huzur, barış içinde yaşanılabilecek bir gelecek için, öğretmenlerle sınırlı kalmayacak olan bu politikalara karşı mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Önlü, “Bu mücadele tek bir öğretim üyesi açıkta kalmayana kadar devam etmelidir. Çünkü birlikten kuvvet doğar, birlikte çözüm odaklı anlaşmalar doğar ve böylelikle mücadele amacına ulaşır. Eğer bu mücadele kazanılamaz ise öğretim üyelerinden sonra görevden atılmalar ve ihraç edilmeler milyonlara ulaşır” dedi.



“KESK EN ÖNEMLİ MEVZİDİR”

Dayanışma ziyaretlerinden güç aldıklarını belirten Elazığ Eğitim Sen Şube Başkanı Fuat Koç da, ''STK'ları, siyasi partileri ve milletvekillerini destek amacıyla aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz'' dedi.

Bu saldırının KESK üzerinden tüm muhaliflere olduğunu savunan Koç, ''Emek hareketleri içerisinde Türkiye'de muhalifliği ve haksızlığa karşı duruşuyla KESK gerçekten en önemli mevzidir ve onun içindeki en önemli kollarından biri Eğitim Sen'dir. Emek hareketlerini geriletmek, emek hareketi içerisinde çelişkiler yaratmak için böyle hukuksuz uygulamalara başvuruluyor'' dedi.

Fuat Koç, tek bir arkadaşlarının dahi görevlerine dönmemesi durumunda bu hukuksuz uygulamalara karşı sonuna kadar direnip mücadele edeceklerini söyledi. (Evren Demirdaş / Demokrat Haber Elazığ)