Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu, hükümetin metal grevini yasaklamasına tepki gösterdi. HDK, 60 günlük erteleme olarak açıklanan Bakanlar Kurulu kararının, fiili yasak anlamına geldiğini belirtti. HDK, metal grevinin yasaklanmasına karşı direnişi sürdürecek olan metal işçilerinin yanlarında olacaklarını açıkladı.

HDK yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun grevi durdurma kararına tepki göstererek, geçen yılki cam işçilerinin Hükümet tarafından ertelenen grevini hatırlattı ve "İşçiler her gün üçer beşer (kimi zaman da Soma’da olduğu gibi bu sayıların onlu yüzlü katlarıyla) ölürken sarsılmayan milli güvenliğimiz, işçiler “insanca yaşamak ve insanca çalışmak istiyoruz” diye hak arayışına giriştiklerine 'tehdit' ediliyor. Bu yaklaşım ve bu antidemokratik karar AKP Hükümetinin niteliğini bir kez daha tartışmaya yer bırakmayacak şekilde ortaya koymuştur," dedi.

"SADECE METAL İŞÇİLERİNİN GREVİ DEĞİL"

Açıklamada, grevin, sadece metal işçilerinin değil bütün işçilerin grevi olduğu söylenirken, "Bizler de Halkların Demokratik Kongresi olarak bu grevin “hepimizin grevi” olarak sahiplenilmesi gerektiğini, bulunduğumuz her yerde bu duygu ve bilinçle sahipleneceğimizi söylemiştik. Şimdi de grev haklarının gasp edilmesine karşı gösterecekleri direnişte sonuna kadar metal işçilerinin yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz," denildi.

Kaynak: Demokrat Haber