Hava İş Sendikası 27. Olağan Kongresi, Topkapı Holiday İnn Otel'de yapıldı. Saat 17.00'ye kadar yapılan oylama sonuçları 18.30'da sayımın tamamlanması ile belli oldu.

Kullanılan oylardan 206'sının geçerli olduğu olağan kongrede, eski genel başkan Atilay Ayçin 73 oyda kaldı.

Ali Kemal Tatlıbal ise aldığı 133 oy ile sendikanın yeni genel başkanı oldu.

Hava-İş Sendikasının kongresinde AKP Hükümeti ve THY işvereninin desteklediği iddia edilen Reform Hareketi’nin başkan adayı Ali Kemal Tatlıbağ yeni genel başkanı oldu. 24 yıldır Hava İş başkanlığı yapan Atilay Ayçin ve listesi kaybetti.

Genel Kurulu’a, AKP Hükümeti, THY işvereni ve Türk-İş Konfederasyonu’nun müdahale ettiği de iddia edildi. Mevcut Başkan Atilay Ayçin’in, Reform Hareketi’nin ve Gökkuşağı Hareketi’nin listelerinin yarışacağı genel kurula, Atilay Ayçin ve Gökkuşağı Hareketi’nin delegelerinin işverenin “Genel kurula katılmayın işten atılırsınız” baskıları nedeniyle gelemediği belirtildi.

Seçimi AKP ve THY yönetiminin desteklediği ve Binali Yıldırım’ın yeğeni olduğu iddia edilen Ömer Önder Haberdar'ın liderliğini yaptığı Reform Hareketi grubundan Ali Kemal Tatlıbal kazandı.

Sendikanın 24 yıllık başkanı Atilay Ayçin oylama sonucunun açıklanmasının ardından yeni başkan Tatlıbalı’ı tebrik ederek salondan ayrıldı.

Genel Kurulu kazanan Ali Kemal Tatlıbal, THY grevinin süreceğini, önceliklerinin işçiler olduğunu belirterek, THY yönetimi tarafından işten atılan 305 işçi için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

(Evrensel, Sol, Zaman, Sendika.org)