Hava-İş Sendikası, Sabah gazetesinde "Hıncal'ın yeri" başlıklı köşesinde Hava-İş ve direnişteki THY işçilerine hakaret içeren yazı yazan Hıncal Uluç'u protesto etti.

Hava-İş üyelerine, TGS, Deri-İş, Tek Gıda-İş ve direnişteki Hey Tekstil işçileri de destek verdi.

Burada açıklama yapan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç'un, 4 Nisan'da köşesinde yayınladığı yazısının gazetecilik etiğine ve objektif prensipleri uymadığını, hakkaniyetsiz olduğunu belirtti.

Hıncal Uluç'u aradığını söyleyen Ayçin, Uluç'un telefona çıkmadığını ve randevu vermediğini bildirdi. Ayçin, "Hava- İş sendikasının THY A.O'da grev kararı aşamasına neden gelindiği hakkında, sağduyulu bir uslupla kamuoyunu bilgilendirmesi sizi neden bu kadar hiddetlendirdi?" diye sordu.

'THY İLE MENFAAT İLİŞKİNİZ Mİ VAR?'

Uluç'un, 1993 yılında yapılan grev sırasında yazdığı yazıda da THY işçilerinin "çok para aldığını", "vergi veren bir vatandaş olarak kamunun olan THY'nin parasını işçilere yedirmem" dediğini hatırlatan Ayçin, şöyle devam etti:

"Şimdi THY kamu statüsünde de değil. AKP iktidarı döneminde binde 8'lik bir hisse hilesiyle halka arz adı altında özelleştirildi. Bir vatandaş olarak vergi bağınızın kalmadığı açık. O halde THY özel havayolu ile özel bir mefaat ilişkiniz mi var?"

12 Eylül 2012'de yapılan Anayasa Referandumu ile dayanışma, siyasi ve hak grevlerinin önündeki yasakların kaldırıldığını hatırlatan Ayçin, fiili olarak grev hakkını kullanan ve işten atılan 305 THY işçisinden 160'nın işe iade davalarını kazandığını kaydetti, "THY işçilerine haksızlık yapıyorsunuz" dedi.

'İŞÇİLER KENDİLERİNİ BİRBİRİNE KARŞI KULLANDIRMAYACAK KADAR ONURLUDUR'

İşçilerin kendilerini birilerine kullandırmayacak kadar onurlu olduğunu ifade eden Ayçin, Uluç'a seslendi:

"Anti demokratik grev yasağını getiren yasayı talep eden, bu demokrasi ayıbına demokratik ve meşru hakalrı ile karış çıkan işçileri acımasızca işten çıkaran THY yönetimini aklayacak kadar demokratlığınızı da yitirmişsiniz."

Hava-İş üyeleri, açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri Sabah gazetesini yaktılar.

Daha sonra ise Pakmaya önünde direnişte olan Tek Gıda-İş üyelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında, "Yaşasın sınıf dayanışması", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. (ETHA)