İstanbul Halkevi üyeleri, elektriğe yüzde 9,58 ile doğalgaza ise yüzde 14,35 oranında yapılan zamlarına dönük tepkilerini göstermek için Beyoğlu'nda bulunan BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

İSTANBUL - İşsizlik ve hayat pahalılığı karşısında yurttaşların omuzlarındaki yükün günden güne ağırlaşmasına rağmen elektriğe yüzde 9,58, doğalgaza ise yüzde 14,35 oranında zam yapılaması üzerine İstanbul Halkevleri üyesi bir grup, zamlara karşı Beyoğlu'nda bulunan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) Genel Müdürlüğü önünde yaptıkları protesto eylemi ile zamlara tepki gösterdi.

Zamlara dönük tepkilerini kurum önünde açtıkları "Zamlar AKP'ye yarar, halka zarar, Müşteri değil, halkız" pankartı ile ve buna benzer dövizler ile gösteren grup üyeleri, attıkları "Enerji haktır satılamaz", "Zam, zulüm, talan işte AKP" sloganları ile de zamlara karşı seslerini yükseltti.

Grup üyeleri adına eylemde açıklamada bulunan Özge Ozan, seçim öncesi 'zam yok' diyerek halktan oy toplayan AKP'nin, seçimlerin ardından ulaşıma, elektriğe ve doğalgaza üst üste zam yaptığına dikkat çekti.

İnsanca yaşamaya darbe vuran zamların AKP'nin "ustalık dönemi" ürünü olduğunu belirten Ozan, kamu hizmetlerinden kar edilemeyeceğinin ve maliyetleri halka ödetilemeyeceğinin altını çizdi. Ozan, mevcut desteklemelerin kaldırılmasıyla beraber iki kat zamlı elektrik faturası ödemek zorunda kalan okul, yurt ve sağlık kurumlarının faturalarını ödeyememesi halinde halktan tahsil edilmeye çalışılacağına dikkat çekti. Eylem, elektrik ve doğalgaza, temel gıda maddelerine yapılan zamların derhal geri çekilmesi talebiyle son buldu. DİHA