Hacettepe Üniversitesinde inşaattan düşen bir işçi yaşamını yitirdi. Üniversitenin Beytepe Yerleşkesinde yapılan Teknokent inşaatında çalışan Selim Özgür isimli işçi, inşaatın 4. katından 2. katına düşerek ağır yaralandı.

Kaldırıldığı hastanede 10 gündür yoğun bakımda tutulan Özgür, hayatını kaybetti. Özgür memleketi Yozgat’ta defnedildi.

Birkan Bulut’un Evrensel’deki haberine göre, üniversitenin birden fazla taşeron firmaya yaptırdığı inşaatta, Kocamanlar isimli şirket bünyesinde çalışmaya başlayan Özgür’ün eşinin 6 aylık hamile olduğu öğrenildi. Konuya ilişkin Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü henüz bir açıklama yapmadı.

ANKARA’DA İNŞAATLAR ÖLÜM SAÇIYOR

Günlerdir Ankara’da iş cinayetleri eksik olmuyor. Bundan 10 gün önce bir inşaatın asansörü kırılınca 4 işçi 7. kattan yere çakılmış ve işçilerden biri hayatını kaybetmişti. Evrensel’e konuşan yaralı işçiler, asansörün nasıl kullanılacağına ilişkin eğitim almadıklarını anlatmışlardı.

Geçen hafta ise TÜİK’in merkez hizmet binası’nın inşaatında ağır yaralanan bir işçi, o haliyle kepçede taşınarak ambulansa taşınmıştı. Hüsnü Allak isimli işçi hastaneye yetiştirilmesine rağmen hayatını kaybetmişti.