Muğla'nın Milas İlçesi Güllük Beldesi'ndeki özel bir şirkete ait arıtma tesisinde metan gazından zehirlenerek yaşamını yitiren 7 işçinin aileleri ve Güllük'te yaşayanlar, firmanın ofisinin önünde eylem yaptı, siyah çelenk bıraktı. Gözyaşlarının sel olduğu eylemde, olayın sorumlularının biran önce yargı önüne çıkarılmaları istendi. 

Milas İlçesi Güllük Beldesi'nde geçen 17 Haziran'da, Akfen Güllük Çevre ve Su İşletme A.Ş.'ye ait Yenimahalle'deki Arıtma Tesisine teknik bir arıza için giren ve metan gazından zehirlenerek yaşamını yitiren Yüksel Kum, Özcan Özkan, Fikret Özdemir, Hasan Özgür, Mevlüt Özbakar, Serkan Miral ve Mustafa Öztürk'ün aileleri ile Güllük'te yaşayanlar bugün öğle saatlerinde firmanın Manastır Caddesi'nde bulunan ofisi önünde eylem yaptı. Ellerinde siyah çelenkle firmanın önüne gelen yaklaşık 500 kişi "İş kazası değil cinayettir, Tek istediğimiz adalet" sloganları attı, çelengi firmanın kapısına koydu. 

İNSAN CANI BU KADAR UCUZ MU?

Hayatını kaybeden 7 kişinin anısına yapılan saygı duruşu sırasında ölenlerin yakınları göz yaşlarını tutamadı, fenalaşanlara ilk yardımı yakınları yaptı. Ölen Hasan Özgür'ün eşi Emine Özgür, "Sadece 50 TL'lik güvenlik aparatını canlarımızdan esirgeyenlerle gaz ölçümü yapmak için gerekli iş ve işçi güvenliği tedbirlerini almayanlar giden 7 canın hesabını vermeyecek mi? Adalet yine yerlerde mi kalacak, eşim ve arkadaşları öldükleriyle mi kalacak, bir insanın canı bu kadar mı ucuz? Bugüne kadar "Adalet yerini bulsun' diye bekledik ama bir gelişme olmadı" dedi.

SORUMLULARIN PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Güllük'te yaşayıp eyleme destek verenler adına konuşan Fatih Ayaz ise "Tarifsiz bir acı içindeyiz. Kaybettiğimiz canların yasını yaşarken, sorumluların yargılanmasına dair kaygılar taşımaktayız. Soruşturmayı yürüten makamlara ve bütün kamuoyuna unutmayacağımızı unutturmayacağımızı tekrar tekrar hatırlatmak için bir araya geldik yine geleceğiz. Hayatını kaybedenlere kusur izafe eden bir soruşturma sonucunu kabul etmeyeceğiz. 2006 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana iş ve işçi güvenliği tedbirlerine dair hiçbir önlem alınmayan zihniyetin sorumlularının peşini bırakmayacağız. Kurulduğu günden bu yana denetim sorumluluklarını yerine getirmeyen kamu kurumlarının da peşini bırakmayacağız. Bütün yargılama ve soruşturma süreçlerini hep birlikte takip edeceğiz. Tek istediğimiz adalet" diye konuştu. Gurup yaklaşık yarım saat süren eylemin ardından alkışlarla eylemine son verdi.