Grev gözcülerinin yemek, su, tuvalet gibi zorunlu ihtiyaçlarını işverenin karşılamakla yükümlü olduğu yönetmelik yürürlükten kaldırıldı.

Grev gözcüsüne artık işveren hiç bir katkı yapmayacak.

Grev gözcülerinin yemek, su, tuvalet gibi zorunlu ihtiyaçlarından artık işveren sorumlu değil.

Torba Yasa ile Grev gözcülerinin zorunlu ihtiyaçlarının kimin tarafından karşılanacağını belirleyen yönetmelik yürürlükten kaldırıldı. Yerine ise yeni bir düzenleme yapılmadı.

Bu nedenle grev gözcülerinin yeme-içme-tıbbi gereksinim, tuvalet gibi zorunlu ihtiyaçları artık bağlı bulunduğu sendikanın insafında olacak, işverenin ise bir yükümlülüğü olmayacak. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, yönetmeliğin yürürlükten kaldırılması sonrası “12 Eylül döneminin dahi gerisinde kalan bir görüntü oluştuğunu” söyledi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, düzenlemeyi eleştirirken, “İşçi arkadaşlarımız greve çıktığında mutlaka biz onları ekonomik, siyasi, sosyal anlamda destekleriz. Ama grevin yapıldığı yerde elektrik, su gibi işyerinden temin edilebilecek ihtiyaçlar var. 35 derece sıcakta veya -10 derece soğukta grev yapılıyor. Onlara işkence yapmaya da kimsenin hakkı yok. Sonuçta o işçiler de o fabrikanın işçisi ve grev bittikten sonra orda çalışlaya devam edecek. Greve çıkan insana potansiyel suçlu gibi bakılmasını doğru bulmuyorum” dedi.