Birçok fabrikasında üretime iki hafta ara verilen Ford Otosan'da, 2 işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün tarafından işçilere elektronik posta yoluyla gönderilen mesajda, 28 Mart itibarıyla 2 işçinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı aktarıldı.

Yenigün'ün işçilere gönderdiği mesajda "Üzülerek bildirmek isteriz ki, 28 Mart itibarıyla 2 çalışma arkadaşımıza sağlık şikâyetleri sebebiyle COVID-19 testi uygulandığı ve maalesef test sonucunun pozitif çıktığı bilgisini aldık. Çalışma arkadaşlarımızdan bir tanesi hastanede müşahede altında diğeri ise evinde karantinaya alınmıştır. Bu yönlendirmeler hastaneler tarafından yapılmaktadır. Hastaların durumuna göre evde karantina da uygulanmaktadır. Her iki arkadaşımızın da sağlık durumu iyidir" denildi.

Hasta mahremiyeti nedeniyle testi pozitif çıkan işçilerin isimlerinin paylaşılmadığı mesajda "Çalışma arkadaşlarımız ve aileleri ile sürekli iletişim halinde kalarak, gelişmeleri yakından takip etmekteyiz" ifadelerine yer verildi.

Ford Otosan'ın Gölcük, Yeniköy ve Eskişehir fabrikaları 19 ve 21 Mart itibarıyla üretime 2 hafta ara vermiş, Gölcük'te Transit üreten hattaki işçiler ise "Ambulans üretimi yapılacak" mesajıyla işe geri çağrılmıştı.

Kaynak: Evrensel