Tekirdağ'ın Çerkezköy tekstil işçisi Burhan Yılmaz'ın (32) fabrikada yediği yemeğin içinden insan parmağı çıktı.

Hastanede gidip midesini yıkattığını söyleyen Yılmaz, "Doktor yaptığı kontrolde insan parmağı olduğunu söyledi. Parmağın yarısını yemişim" dedi.

Suç duyurusunda bulunan Yılmaz, fabrika yetkililerinin kendisine sus payı olarak 3 bin TL teklif ettiğini ve 15 gün ücretsiz izne çıkarıldığını söyledi.

"ÜSTÜNÜ KAPATMAYA ÇALIŞTILAR"

Demirören Haber Ajansından Onur Kaya ve Volkan Kuru'nun haberine göre Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesindeki bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan Burhan Yılmaz'ın 4 gün önce fabrikada yediği öğle yemeğinden insan parmağı çıktı. Hastaneye gidip muayene olan Yılmaz, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Çalıştığım fabrikada öğlen yemeğine çıktım. Yemeği yediğim esnada ağzımda sert bir cisme denk geldim. Dişlerim arasından çıkardığımda insan parmağı olduğunu fark ettim. Bu olaydan bir süre önce aşçıbaşının parmağının koptuğunu duymuştum ve onun parmağının olduğunu düşündüm. Yetkililere söyledim ama üstünü kapatmak için insan parmağına benzemediğini söylediler. Hastaneye gidip midemi yıkattım. Doktor yaptığı kontrolde insan parmağı olduğunu söyledi. Aldığım raporda da yazıyor ve parmağın da yarısını yemişim. Parmağı ise istifra ile birlikte çıkarmışım."

"FABRİKA AYNI YEMEK FİRMASI İLE HALEN ÇALIŞIYOR"

Yaşanan bu olayın ardından fabrikanın kendisini ücretsiz izne çıkardığını aktaran Yılmaz, "Bu olayın ardından çalıştığım fabrika hakkında suç duyurusunda bulundum. Fabrika aynı yemek firması ile halen çalışıyor. Bununla ilgili firmaya herhangi bir işlem yapılmadığını gördüm. Fabrika yetkilileri bana sus payı olarak 3 bin TL teklif etti ve 15 gün ücretsiz izne çıkardı. Sağlık açısından ve maddi durumdan dolayı sıkıntıya düşürdüler" dedi.

"PSİKOLOJİM BOZULDU"

Olayın ardından psikolojisini bozulduğun söyleyen Burhan Yılmaz, "Yemek yiyemiyorum. Pipet ile beşikteki çocuklar gibi besleniyorum. Hukuken bu işin takipçisi olacağım. Parmak yemekten çıktıktan sonra imha ettiler. 4 gün önce aşçının parmağı kesilince imha etmiyorlar, parmağın yarısını yedikten sonra imha ediyorlar. İnsan sağlığı gerçekten bu kadar ucuz mudur" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet