Karaman’a bağlı Ermenek ilçesinde bulunan maden ocağında 28 Eylül günü yaşanan iş cinayetinin üzerinden 6 gün geçti.

HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YOK

Madende çalışmalar devam ederken, sabah saatlerinden bu yana bir hareketlilik gözlendi ancak, yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Mahsur kalan işçilerin birinci derece yakınları güvenlik noktalarından geçirilip, içeri alınıyor. Alana girecek ambulans ve diğer araçlar birinci kontrol noktasından geçerken, araçta bulunan kişilerin isimleri listeye ediliyor. İkinci ve üçüncü güvenlik kontrolü noktasında ise kimlik kontrolü yapılıp içeri alınıyor.

Bu arada, Cumhuriyet Savcısı’nın da gece maden ocağına gelip incelemede bulunduğu öğrenildi.

BAKAN YILDIZ'DAN DÜN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız en son dün yaptığı açıklamada, işçilere ulaşıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtmişti. Bakan Yıldız, dün yaptığı açıklamada 18 işçiye henüz ulaşılmadığını belirterek, “Sondaj faaliyetleri yaklaşık 172 metre aşağıya inmek üzere şu anda devam ediyor. Sondaj devam ediyor. Suyun çekilmesi ile alakalı aşağıya indikçe hem mesafenin arttığını hem de su üzerindeki basıncın da arttığını gördük. Bu bizim işimizi biraz zorlaştırdı. Su sevkiyatı da aynı şekilde dışarıya devam ediyor. Bizim 777’ler kodunda bir müddet daha çalışacağımız şu anda mühendisler tarafından teyit edildi. 20 metrelik bir su sütun şeklinde daha suyun olduğunu görüyoruz. Daha işimiz var.” demişti.