İş Teftiş Kurulu yaptığı incelemede çalışan işçiler için hayati tehlike oluşturacak 2 kusur olduğunu saptadı.

Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik şirketine ait linyit kömür ocağında eski kullanılmayan ocakta biriken suyun 28 Ekim Salı günü basması sonucu 18 işçinin mahsur kalmasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hareket geçti.

CNN Türk’te yer alan habere göre, Bakanlığa bağlı müfettişler, facianın meydana geldiği kömür ocağının yakınında bulunan ve yine Has Şekerler Madencilik şirketi gibi Ermenek Cenne Linyit Kömür şirketinin rödovans şirketi Özkar Madencilik A.Ş. Kömür İşletmesi'nde 9 Kasım 2014 günü denetleme yaptı.

Denetlemede çalışan işçiler için hayati tehlike oluşturacak 2 kusur saptandı. Müfettişler, iş yerine ait ocaklarda yapılan tüm ilerlemelerde, gaz ve su kontrol sondajlarının 4 metre uzunluğunda yapıldığı beyan edilmesine rağmen sondajlarla ilgili olarak sondaj loğları hakkında herhangi bir veri kaydının olmadığını, yer altı işletmelerinde uygun havalandırma sağlanması gerekirken, 1’nolu ocakta 742 kotunun 1’inci rekubunun barajlandığı, girişinin arkasındaki üretim yerinde çalışma olmadığı, burasının nefeslikle bağlantısının bulunmadığını tespit etti.

Bu nedenle de Özkar Madencilik A.Ş.  Kömür İşletmesi'nin Özkar 1 ve Özkar 2 numaralı ocaklarda işin durdurulması kararı alındı.