A Haber’de Şirin Sever’in sunduğu Jurnal programına Emniyet-Sen Başkanı Faruk Sezer konuk oldu.

Gezi Parkı protestoları sırasında eleştirilen polislerin çalışma koşullarına dikkat çeken Sezer, olaylarda görülen şiddetin polise uygulanan şiddetin dışa vurumu olduğunu söyledi.

'POLİS ŞİDDETİ KENDİ İÇİNDEN GÖRÜYOR'

Polisin şiddeti kendi içinden gördüğünü ifade eden Sezer, olaylara destek için diğer kentlerden çağrılan polisler için herhangi bir organizasyon yapılmadığını, polislerin kaldırımda, karton ya da kalkan üzerinde uyuduklarını söyledi.

"Ben bir vatandaş olarak kaldırım üzerinde uyuyan polis gördüğüm zaman o polise saygım biter. Polise bitmez, polisin idarecesine biter, polisin idarecesine de bitmez, polisin sistemine biter", diye konuşan Sezer, "Sendika olarak, Gezi Parkı’nın özelindeki eylemler bittikten sonra, ilk işimiz o fotoğrafları, görüntüleri delil olarak savcılığa sunup suç durusunda bulunacağız. Şu an belgeleri, dosyayı hazırlıyoruz. Polisi o duruma düşürmek vatana ihanetle eş değerdir diyorum," diye ekledi.

SON 7 GÜNDE 6 POLİS İNTİHAR ETTİ

Son yedi günde, 6 polisin intihar ettiğini sözlerine ekleyen Sezer, "Bu olayların başladığı günden itibaren 6 polisimiz intihar etti. 2 kişi bu ek görevdeyken," dedi.