‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganın bu kez polisler hayata geçirdi.

İşçi ve kamu emekçilerinin eylemlerinde devletin baskı ve engelleme gücü olarak görmeye alıştığımız polisler kendi hakları için örgütlenirken yaşadıkları baskılardan yılmadı.

Her türlü engellemeye rağmen ısrarlı çabalarını sürdüren ve örgütlenen Emniyet-Sen 7 bin üyeye ulaştı.

Polislerin örgütlendiği Emniyet-Sen’in ilk olağan genel kurul toplantısı Ankara'da yapıldı. Türkiye’nin ilk polis sendikası Emniyet-Sen 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan kurucu Genel Başkan İrfan Çelik, sendikanın 167 yıllık emniyet teşkilatının “rüyası” olduğunu ve gerçekleştiğini söyledi.

Emniyet-Sen’in, “bütün baskı, tehdit ve yasaklamalara” rağmen, 10 Kasım 2012’de kurulduğunu anımsatan Çelik, genel kurulun yapılmaması için de aynı “baskı ve hukuksuzluğa” maruz kaldıklarını belirtti:

“Emniyet-Sen, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne karşı kurulan bir sendika değil, aksine genel müdürlüğe yardımcı olmak, eksik kaldığı konulardaki eksiklikleri tamamlamak için kurulmuştur.

Emniyet sendikasını bütün sivil toplum örgütleri, milletvekillerimiz ve bütün kamuoyu istemektedir. Ancak, devletin imkanlarını keyfi olarak kullanan, polisi istediği gibi kullanan, makam ve saltanatı baki sanan birkaç idareci istememektedir.

İstememelerine sebep olarak, öne sürdükleri bahaneleri ise polisin 80 öncesi yıllara dönme ve ayrışma olacağı bahanesidir.

“İMAMLARIN  8 SENDİKASI VAR FAKAT HEPSİNİN KIBLESİ VE GAYESİ BİR”

İmamların dahi 8 tane sendikası vardır. Fakat hepsinin kıblesi ve gayesi birdir. Polis daha hassas diyenler bilsin; Türk polis teşkilatı 80’li yılların polisi değil, yüzde 94'ü yüksekokul ve üniversite mezunu olan kişilerden oluşmaktadır.”

YENİ BAŞKAN SEZER

Emniyet Sen Genel Başkanı 28 yaşındaki polis memuru İrfan Çelik, küfürlü bir mesajlaşmaya tanık olup bunu bildirmediği iddiasıyla polislikten ihraç edilmişti.

Kurucu Genel Başkan İrfan Çelik'in ihraç edilmesinin ardından oldukça buruk toplanan genel kurul yeni genel başkanını belirledi.

Faruk Sezer Genel Başkan olurken İrfan çelik de Genel Sekreterlik görevine getirildi.

Faruk Sezer, sendikanın yönetim kurulu üyeleriyle bugün Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Sezer, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Büyük önder, büyük dava adamı, büyük inkılapçı Atam; Türkiye'nin ilk polis sendikası Emniyet-Sen üyeleri olarak genel kurulumuzu yaptık ve senin huzurundayız. Çok mutluyuz çünkü senin gösterdiğin hedefe bir adım daha yaklaştık."

"KİMSENİN KARŞISINDA DEĞİLİZ"

Öte yandan, Faruk Sezer, Anıtkabir'den ayrılırken yaptığı açıklamada, dün ilk genel kurulu yapıp yönetim kurulunu oluşturduklarını söyledi. Yaklaşık 7 bin üyeleri bulunduğunu aktaran Sezer, polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü olan 10 Nisan'dan önce üye sayısını 25 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Herhangi bir siyasi çatışmanın içinde bulunmadıklarını, sendikayı bir güce ya da zümreye karşı kurmadıklarını belirten Sezer, amaçlarının polisin özlük haklarını iyileştirmek olduğunu bildirdi.

Üyelere ve üye olmak isteyen polislere Emniyet Genel Müdürlüğü'nce baskı yapıldığını iddia eden Sezer, bunun anayasal ihlal olduğunu ve gerekli hukuki mücadeleyi verdiklerini söyledi.

(Kaynaklar: kocaeligazete.com, polisbulteni.com, sabah.com.tr, cnnturk.com)