Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) temsilcisi Kadri Kılıcı, Türk Tabipler Birliği (TBB) İkinci Başkanı Raşit Tükel ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) temsilcisi Süleyman Solmaz, İstanbul Valiliğine gelerek 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması için resmi başvuruda bulundu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüşen heyet adına açıklama yapan DİSK Başkanı Kani Beko, "Avrupa'da ve Türkiye'de bütün alanlarda birlik ve mücadele günü nasıl kutlanıyorsa biz de İstanbul Taksim'de hiç kimsenin burnu kanamadan hep beraber yapmak istiyoruz. Biz vali beye görüşlerimizi bildirdik. Ancak vali beyden çok olumlu bir sonuç alamadık. Bu görüş ve düşünce çerçevesinde bileşenlerimiz ile birlikte bir değerlendirme yapacağız. Birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bu dönemde İstanbul'da hiç kimsenin burnu kanamadan nasıl bir organizasyon yaparız aramızda değerlendireceğiz" diye konuştu.

"BİZİM İÇİN VAZGEÇİLMEZ"

"Taksim bizim için vazgeçilmezdir" diyen Beko, "Taksim'de 1977 yılında 37 kardeşimiz katledildi. Taksimde katledilen arkadaşlarımızın katilleri adalete teslim edilinceye kadar bizim taksim konusundan vazgeçmemiz mümkün değildir. 'İstanbul'da 1 Mayıs'ı nerede kutlamak İstersiniz?' diye bir soru sorduğunuzda İstanbul'un hemen hemen tamamı 'Taksim' diye cevap verir. Ancak biz bu süreci yine de bu akşam kendi aramızda değerlendireceğiz. Alan belirlemesini birlikte yapacağız. Sonuç itibari ile alacağımız karar çerçevesinde 1 Mayıs birlik dayanışma gününü beraber kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

(Kaynak: BirGün)