Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) eğitim iş kolunda görevden alınan 11 bin 500 üyelerine yönelik basın açıklaması yaptı.

Eğitim Sen Genel Merkez binası önünde yapılan açıklamaya, Eğitim Sen MYK üyeleri ve Eğitim Sen'in bütün şube başkanları, yönetici ve çalışanları katıldı.

Açıklamayı yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, hükümetin tüm baskı ve saldırılarına karşı direnmeye devam edeceklerini ifade etti.

Karaca, "Eğitim Sen, Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖB) ve Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB DER) devrimci geleneğine sahip; darbeci geleneklere boyun eğmeyen, zalimlerden aman dilemeyen örgütümüz Eğitim Sen, bugün de faşizmin topyekûn saldırılarına karşı dimdik, korkusuzca, bir arada, kol kola onurlu direnişini devam ettiriyor" dedi.

'EĞİTİMCİLERLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ'

Açığa alınan eğitim emekçileri ile dayanışma içerisinde olmayı sürdüreceklerini söyleyen Karaca, "Bizler dünün emeğini yaratanlar olarak, bugünün de direnişini gerçekleştirenler olacağız. Her arkadaşımızın ailesini, çocuklarını, öğrencilerini asla mağdur ettirmeyeceğiz. Hukuki ve maddi olarak büyük dayanışmalarla yanlarında olacağız" şeklinde konuştu.

'MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'

Karaca, Türkiye'deki emekten, barış ve demokrasiden yana olan tüm kurumlarla görüştüklerini ve mücadeleyi büyüteceklerini ifade etti. Karaca, "Diplomatik anlamda uluslararası tüm kurumlarla görüşüyoruz ve ciddi bir planlama içindeyiz" dedi.

(Kaynak: DİHA)