Uluslar arası İş Teşkilatı ILO'nun bildirdiğine göre geçen yıl dünyadaki işsiz sayısı 202 milyonu buldu. Bu yıl da işsiz sayısının 206 milyona yükseleceği tahmin ediliyor. ILO'nun tahminlerine göre 5 yıl içinde yeryüzündeki işsiz sayısı 215 milyonu bulacak.

Dünyada en fazla işsizlik Kuzey Afrika'da görülüyor. Bu bölgedeki ülkelerde işsizlik oranı yüzde 12,2. İkinci sırada Ortadoğu ülkeleri yeralıyor. Buralardaki işsizlik oranı ise yüzde 10,9 olarak belirlendi. Avrupa, Kuzey Amerika ve diğer sanayi ülkelerindeki işsizlik oranı ortalama yüzde 8,6 olarak tesbit edildi. ILO'nun verilerine göre işsizlik bakımından en az problem Güney Asya'da görülüyor ve buralardaki ülkelerde işsizlik oranı yüzde 4'lerde seyrediyor.

ILO özellikle gençler arasındaki işsizliğe karşı mücadelenin yoğunlaştırılmasını istiyor. Dünya genelinde yaşları 15 ile 24 arasındaki gençler arasındaki işsiz sayısı 74,5 milyon. Böylece bu yaş grubundaki işsizlik oranı yüzde 13,1'le genel ortalamanın iki misline tekabül ediyor. (Dünya Bülteni)