DİSK, KESK VE TMMOB Genel Başkanlarının katılımıyla bugün DİSK Genel Merkezi’nde ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, DİSK Genel Başkanı Kani Beko tarafından okunan açıklamada, bölgedeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlara dikkat çekilerek, “’Savaş hali’ni andıran askeri yığınaklar, okulların, hastanelerin ve devlet dairelerinin karargâhlara dönüştürülerek çatışmaların bütün bölgeye yayılmasıyla birlikte ilçeler, şehirler abluka altına alınıp boşaltılmakta, yüzlerce insan evlerinden alınarak kapalı spor salonlarına hapsedilmekte, çocuklar ve kadınlar hedef alınarak katledilmektedir,” denildi.

Açıklamada,  gözaltı ve tutuklamalara da vurgu yapıldı ve “AKP'nin savaş politikalarına karşı çıkan emek ve demokrasi güçleri sindirilmeye çalışılmaktadır,” ifadelerine yer verildi.

Greve gidileceğinin belirtildiği açıklamada, “Ülkemizi uçuruma sürükleyen bu gelişmelere seyirci kalmayacak, siyasi iktidarın uyarılması için demokratik tepkilerimizi kapsayan üretimden gelen gücümüzü kullanarak hizmet üretmeyeceğiz!” denildi.

İŞ BIRAKMA 29 ARALIK'TA

DİSK, KESK ve TMMOB 29 Aralık Salı günü "Savaşa Karşı Barış İçin" hizmet üretmeyecek.