Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanlar Kurulu ILO Türkiye ofisine yaptıkları ziyaret sonrasında ILO Ofisini terk etmeyeceklerini açıkladı.

 

ILO Ankara Temsilcisi Ümit Efendioğlu DİSK heyetini kabul etti. DİSK üyeleri anti demokratik sendika yasasına karşı ILO Sözleşmeleri’nin uygulanması talebiyle ILO binasını terk etmeyeceklerini duyurdular.

 

İşçi sınıfı örgütlenmesinde ve temel sendikal özgürlüklerde hak gasplarına yol açacak yeni sendikal yasa taslaklarına ve Ulusal İstihdam Strateji Belgesi’ndeki antidemokratik maddeleri şikayet etmek için 8 Mart Perşembe günü saat 17:00’da ILO Ankara Temsilciliği’ne gelen DİSK Başkanlar Kurulu ve 150 kişilik sendikal temsilciler AKP Hükümetini protesto etmek ve uyarmak için ILO Ankara Bürosu’nu TERK ETMEME kararı aldı. Bina dışında da 150 kişilik sendikal temsilciler grubu ILO önünde çadır kurmaya başladı…

 

Yapılan açıklamada, dünya genelinde sendikal hak ihlallerinin en çok yaşandığı ülkelerden biri olan Türkiye’de, AKP hükümetinin yıllardır uluslararası baskılara, Türkiye’nin ILO’nun kara listesi sayılan uygulama komitesinde yer almasına karşı, barajsız, grev yasaklarının noter şartının olmadığı özgürlükçü bir sendikalar yasasını çıkarmaya yanaşmadığına dikkat çekildi.

 

DİSK heyeti ILO’da çalışan kadınlara eşarp hediye ederek tüm kadınların 8 Mart’ını da kutladı.

 

ILO'yu terk etmeme eyleminin ne kadar süreceği bilinmiyor...

 

ILO İşçi Grubu Direktörü Dan Cunniah'ın DİSK Genel Başkanı Erol Ekici'yi konuyu görüşmek için arayacağı bildirildi.



DİSK’İN EYLEMİNE DESTEK BÜYÜYOR

ILO İşçi Grubu Direktörü Dan Cunniah DİSK Genel Başkanı Erol Ekici ile konuştu. Uluslararası sendikalardan dayanışma mesajları geliyor. ILO Türkiye Temsilciliği’nde gerçekleştirilen eyleme CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de gelerek destek verdi. KESK Yönetim Kurulu da ILO ofisine gelerek DİSK başkanlar kuruluna destek ziyaretinde bulundu.

 

ILO sözleşmelerinin uygulanması ve özgürlükçü bir sendika yasası için süren ILO'yu terk etmeme eyleminin ne kadar devam edeceği bilinmiyor...

 

(Gelişmeler eklenecek…)




Gelişmeler canlı yayınlarla bu linkten iletilecek:

http://occupyilo.wordpress.com/#