DİSK, 27 Ocak'ta Ankara ve İstanbul'da üniversite öğrencilerinin Erzurum'da gerçekleştirilen öğrenci temsilcileri toplantısına karşı düzenledikleri protestoda polisin gösterdiği sert müdahale üzerine, "Başbakana, bakanlarına, AKP'lilere ve yandaşlarına duyurulur, ellerinizi çocuklarımızın ve üniversitelerimizin üzerinden çekin" dedi.

DİSK'ten yapılan yazılı açıklamada, üniversitelerde söz, yetki ve karar hakkı için mücadele eden öğrenci gençliğinin eylemlerine yönelik saldırıların devam ettiğinin altı çizilerek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'da gerçekleştirdiği öğrenci temsilcileri toplantısı, üniversiteli gençler tarafından 27 Ocak'ta Ankara ve İstanbul'da protesto edildi. Protesto sırasında polis üniversitelilere sert bir şekilde müdahale ederek Ankara'da 8 kişiyi, İstanbul'da da 30 kişiyi gözaltına aldı" denildi

Açıklamada, "AKP iktidarı, öğrencilerin, işçilerin, köylülerin, kadınların, emeklilerin kısaca haklarını arayan tüm kesimlerin muhalefet eylemlerine karşı sadece saldırgan bir dil kullanmıyor, aynı zamanda baldırgan bir politika izliyor" denildi. Açıklamada, AKP iktidarının bu yaptıklarının demokratik bir hak olan protestoları beğenmedikleri zamanda, zeminde ve biçimde yapılmasını hazmedememek, "demokratik" veya "özgürlük" anlayışıyla değil ancak diktatörlük hevesiyle açıklanabileceği öne sürülerek, şöyle denildi:

"Üniversite öğrencilerinin düşünmelerine, düşündüklerine eyleme geçirmelerine tahammül edemeyenlerin, onlara hareket edip gözaltına alanların daha önce 12 Eylül darbesini yapanlar olduğunu biliyoruz. Bu anlayış ve yöntemleri bugünde uygulayanların aynı ideolojinin mensubu oldukları açık seçik ortadadır. Bu anlayışın Türkiye'yi nasıl bir karanlığa sürüklendiğini unutmadık. Bugünde aynı manzaraları ibretle izliyoruz. Başbakana, bakanlarına, AKP'lilere ve yandaşlarına duyurulur, ellerinizi çocuklarımızın ve üniversitelerimizin üzerinden çekin."

cumhuriyet