DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Tedi Discount Tekstil Mağazacılık işçilerinin çalıştıkları fabrika önünde başlattıkları direnişe dönük polis saldırısı yaşandı.

DİHA'nın haberine göre; işverenin talebi üzerine fabrika önüne gelip direnişteki işçilerin etrafını saran polisler, direnişteki arkadaşlarından birine yönelik tehditler üzerine fabrikaya girmek isteyen işçilere engel oldu. Bu esnasında polis ve özel güvenlik görevlileri ile işçiler arasında tartışma yaşandı.

Direnişteki işçiler, fabrikaya girmelerinin engellenmesi üzerine, şirkete ait bir aracın geçişine izin vermedi.

İKİ İŞÇİ YARALANDI

Bunun üzerine işçilere yönelik polis saldırısı yaşandı.

TOMA ile üzerlerine tazyikli su sıkılan işçiler ile polisler arasında yaşanan arbede esnasında, bir sivil polis havaya ateş açtı. Saldırı esnasında iki işçi yaralandı, bir işçi de fenalık geçirdi.

Yaralanan işçilerden Ertan Tekin ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Alişan Becerikli isimli işçi ise polislerce gözaltına alındı.

İşçilerin fabrika önündeki bekleyişleri sürüyor.

DEMİRTAŞ'TAN TEPKİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul’da Tedi Discount Tekstil Mağazacılık’ta DİSK/Limter-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan Tedi işçilerine yönelik polis saldırısına tepki gösterdi.

Twitter hesabından polis saldırısına tepki gösteren Demirtaş, Tedi işçileri ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı Twitter hesabının tweetini alıntılayarak, “Alınterinin hakkını isteyen işçilere, hükümetimiz az önce ‘yüksek standartlı ileri demokrasi’ götürdü” diye yazdı.
 

Alın terinin hakkını isteyen işçilere, hükümetimiz az önce "yüksek standartlı ileri demokrasi" götürdü. https://t.co/WEjm6bIQIt

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) August 12, 2016