Pelin Daş

15 gündür Bomi depoda direnişini sürdüren DGD-SEN Başkanı Murat Bostancı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile birlikte ilan edilen KHK’leri değerlendirdi.

Direnişinin 15.gününe giren DGD-SEN Başkanı Murat Bostancı, kayyumlar, tutuklanan belediye eş başkanları, KHK ile işten atılan muhalif öğretim üyeleri, kamu çalışanları, basılan, kapatılan gazeteler, gözaltına alınan gazeteciler, yazarlar ve Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyon ile iktidarın muhalif herkesi hedef aldığını ifade etti.

Bostancı, "Hem muhalif sesler hem de işçiler, emekçiler bir bütün olarak susturulmak isteniyor. OHAL'i devlete ilan ettiklerini iddia eden iktidar, işçiyi işten atan patrona ses çıkarmıyor, aksine bunları ifade eden ve barış ve demokrasi talep eden basını baskı altına alıyor, kendisini eleştiren en ufak bir kuruma, kişiye tahammül göstermiyor" dedi.

Türkiye tarihinde direnen ilk sendika başkanı olan Murat Bostancı,açıklamasına şöyle devam etti:

"KHK ile halkın iradesi yok sayılarak seçilmiş siyasetçiler tutuklanıyor, siyaset alanı işlevsizleştiriliyor. İktidarın uygulamalarını eleştiren ve barış isteyen öğretim üyeleri, kamu çalışanları işsiz bırakılıyor. İktidar OHAL ile darbeyi sürdürüyor.

'ÖZGÜR BASIN BASKI ALTINA ALINARAK EMEKÇİLERE GÖZDAĞI VERİLİYOR'

"Özgür basının baskı altına alınmasıyla, bizlerin de sesi kesilmek, emekçilere gözdağı verilmek isteniyor. Bizler direniş çadırlarımızdan barış ve demokrasi mücadelesine omuz vermeye devam edeceğiz.

"Yaşanan gelişmeler gösteriyor ki, önümüzdeki süreç daha da karanlık olacak. Ama her koşulda direnmeyi seçenler, mücadele edip dayanışma gösterenler bu gidişatı durdurma iradesini gösterecektir.

DGD-SEN başkanı Murat Bostancı, Roche ilaç firmasının Türkiye'deki depolama faaliyetini yürüten BOMİ Group'tan sendika başkanı olduğu için atıldı.

15 gündür Tuzla Yan Sanayi BOMİ depo önünde direnişini sürdürüyor.

DEMOKRAT HABER