THY işvereninin 200 işçiyi işten atması üzerine Hava-İş üyeleri bu akşam saatlerinde (17.00) eylemlere yeniden başlama kararı aldı.

 

Havacılık iş koluna grev yasağı getirilmesine ilişkin kanun teklifinin Meclis gündemine gelmesi üzerine dün iş bırakma eylemi yapan Hava-İş üyeleri, 200 kişinin işten atılması üzerine bu akşam saatlerinde(17.00) eylemlere yeniden başlama kararı aldı.

 

İş bırakma eylemine katılan 200 civarındaki THY çalışanın cep telefonlarına "Yaşa dışı eyleme katıldıkları" gerekçe gösterilerek işten atıldıklarına dair mesaj gönderilmiş, bugün işe giden çalışanlar işe alınmamışlardı. Dün gece iş bırakma eyleminin bitiminde açıklama yapan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin tek bir çalışanın dahi işte atılması durumunda eylemlere tekrar başlayacaklarını duyurmuştu. Ve bugün toplanan Hava-İş Yönetim Kurulu, grev yasağı uygulamasına ve işten atılmalara karşı yeniden eylemlere başlama kararı aldı.

 

Bu kararı işten atılan üyeleri ile de tartışan Hava-İş, bu akşam saatlerinde yeniden bütün üyelerini eylemlere çağırdı.

 

BÜTÜN ÜYELER KATILACAK

Hava-İş Genel Eğitim Sekreteri Ayhan Uygun yaptığı açıklamada, 200 kişiye resmi bir tebligatın yapılamadığını, cep telefonlarına mesaj atılarak işten çıkartıldıklarının söylendiğini kaydetti. Dün üyelerinin hastalandıklarını, rapor da aldıklarını ancak bu raporların işveren tarafından kabul edilmediğini belirten Uygun, bu nedenle işten atılmış gözüktüklerini kaydetti.

 

Yönetim kurulu olarak bu akşamdan itibaren süresiz eylemlere başlama kararı aldıklarını aktaran Uygun, Hava-İş üyelerinin hepsinin bu eylemlere katılacağını söyledi. Geçtiğimiz günkü eylemde 280 seferin iptal olduğunun bilgisini veren Uygun, grev yasağı uygulamasından vazgeçilene ve atılan işçiler geri alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini dile getirdi.

 

EmekDunyasi.Net/ Evrensel