İşçiler Taksim’de gerçekleştirdikleri yürüyüşle, mücadelelerine destek çağrısı yaptı.

İSTANBUL- Deri-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan, istifaya zorlanan Yeşil Kundura, Grup Suni Deri ve DESA işçileri Taksim’de eylem yaptı. Bir yıldır özlük hakları ve emekleri için mücadele eden işçiler, demokratik kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Eylemde, “Sendika Anayasal haktır sendika hakkımız engellenemez”, “Sendikalı oldum işten atıldım” pankartları açıldı. “Susma sustukça sıra sana gelecek “, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları atıldı.

SENDİKA DÜŞMANLARI

Türkiye Deri- İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi, yaklaşık bir yıldır örgütlenme çalışmaları yürüttükleri Yeşil Kundura’da işverenin atılan işçileri yeniden işe alacağı sözü vermesine rağmen sözünü tutmadığını söyledi. Musa Servi, “Üyelerimize yönelik içerde baskılar sürüyor. Yeşil Kundura sendikamızın görüşme çağrılarını cevapsız bırakmakta, üyelerimiz üzerinde sendikadan istifa etmeleri için çaba göstermekte, fabrika içinde sendikamızı karalayıcı tutumlar sergilemektedir” dedi.

DESTEK LAZIM

Hükümeti eleştiren Servi, “AKP hükümeti Anayasa referandumda sendikal özgürlüklerin genişleyeceğini söylemiş ancak sendikalaşan işçiler işten atılmaya devam etmekte, 12 Eylül’le getirilen yasaklar sürmekte. Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılabilmesi için tüm demokratik kitle örgütlerini ortak hareket etmeye çağırıyoruz” dedi.