ULUSLARARASI  DESTEK

Birleşik Taşımacılık Sendikası üyelerinin 6 koldan başlattıkları “Ayrımcılığa ve Keyfi Uygulamalara Karşı Haklarımız İçin Yürüyüşü”n ikinci gününde 155 ülkede 4.6 milyon üyesi olan “Uluslararası Taşımacılık Çalışanları Federasyonu (ITF)” ve “Avrupa Taşımacılık Çalışanları Federasyonu (ETF)” yürüyüşü destekleyerek, Başbakan, Ulaştırma Bakanı ve TCDD Genel Müdürüne protesto mektubu gönderdi.

Uluslararası Taşımacılık Çalışanları Federasyonu (ITF) ITF Genel Sekreteri David COCKROFT ile ETF Genel Sekreteri Eduardo CHAGAS imzasıyla gönderilen protesto metninde yürüyüşe destek verilirken, TCDD yönetimi BTS üyelerinin sosyal haklarını iade etmeye ve tüm TCDD çalışanlarına yönelik her türlü keyfi uygulamayı önlemek için gerekli adımları atmaya çağırıldı.

Türkiye’nin 6 noktasında yapılan basın açıklamalarıyla dün başlayan yürüyüş başta sendika üyeleri, çalışanlar, KESK’e bağlı sendikalar olmak üzere demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin de desteğiyle sürüyor.

Bu günkü program kapsamında yürüyüş kolları Uşak, Erzurum, Elazığ, Sirkeci ve İskenderun’da yapılacak basın açıklamaları ardından Ankara yönüne devam ettiler.

RAYDA YÜRÜYÜŞ DEVAM EDİYOR!

Yürüyüşçüler bugün İstanbul (Sirkeci Gar) İskenderun, Uşak, Erzurum, Elazığ Garlarına ulaştı.

Bu garlarda yürüyüşçüler, demiryolcular, KESK’e bağlı sendika üyeleri tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı. Yürüyüş kolunda bulunan BTS Merkez yönetim kurulu üyeleri tarafından basın açıklamaları yapıldı.

Kapıkule’den Sirkeci Gar’a ulaşan yürüyüş kolunda bulunan BTS Genel Başkanı Yavuz DEMİRKOL; Sirkeci Gar’da yaptığı basın açıklamasında, TCDD Yönetimi tarafından demiryollarında uygulanan ayrımcılığın, adaletsizliğin ve keyfi uygulamaların kendilerini yollara düşürdüğünü, bu yürüyüşün kamuoyu vicdanında ve uluslar arası sendikal çevrelerde de kabul gördüğünü ifade etti.

Yapılan basın açıklamaları ardından yürüyüşçüler alkış ve sloganlara Ankara’ya doğru yola koyuldular.

DEMOKRAT HABER