10 aylık maaş ve 20 yılı aşkın kıdem tazminatlarını alamayan Denizli Basma (DEBA) işçileri hiçbir yorgunluk belirtisi göstermeden mücadelelerini sürdürüyor.

 

Bu haftaki eylem Doğancan Parkında başlayan yürüyüş sonrasında Delikliçınar Meydanı'nda yapılan konuşmalarla sona erdi.

 

Yürüyüş ‘Esat Sivri - İş Bankası el ele 10 aylık maaş ve kıdem tazminatlarımız nerede?’ sorusunun sorulduğu pankartla yapıldı.

 

Yürüyüş ve açıklamaya, bugüne kadar eylemlere katılamayan DEBA mağduru işçilerinin aileleri ve çocuklarıyla birlikte300’ü aşkın kişi katıldı.

 

Çınar Meydanında DEBA mağduru bir işçi eşi ile bir mağdur işçi çocuğu konuşarak, Esat Sivri ya da İş Bankası tarafından haklarının ödenmesini istediler.

 

EYLEM KARARLARI MEYDANLARDA ALINIYOR

Daha sonra söz alan Teksif Sendikası Örgütlenme uzmanı Ömer Atılgan, bundan sonraki mücadele için kararlarını hep birlikte meydanlarda alacaklarını söyleyerek işçilerin eylem önerilerini aldı. İşçilerin önerisi ile iki karar alındı. Kararlardan birisi 14 Ekim’de Tiyatro önünden başlayacak yürüyüşle Esat Sivri’nin evinin önüne bir yürüyüş yapılarak, Esat Sivri komşularına şikayet edilecek. Aynı zamanda da gelecek Kurban Bayramı hatırlatılarak, ‘Kurban olmayacağız!’ mesajı verilecek.

 

İkinci kararda ise DEBA fabrikası önünde sabah 08:00 ile akşam 08:00 saatleri arasında nöbet tutulacak. Teksif Sendikası Örgütlenme uzmanı Ömer Atılgan, fabrikayla ilgili birçok proje olduğunu, bu nedenle fabrikada faaliyet beklediklerini belirterek, “buraya kim kazma vuracaksa ya haklarımızı verecek ya da bizim bedenlerimize kazma vuracak” dedi.

 

Yürüyüş ve konuşmalar sırasında sık sık “Yaşasın Sınıf Dayanışması”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz”, “Tazminat Haktır, Esat Sivri Nerede?” sloganları atıldı.