Bu hafta onbirinci basın açıklaması 17.00 Denizli bayram yerinde yapıldı.  1 Mayıs çağrısı için pankartlı araç hazırlandı ve mahallelerde 1 Mayıs'a Teksif flaması altında katılım çağrısı yapıldı.

 

DEBA işçileri bu hafta yaptıkları eylemde 1Mayıs'a çağrı yaparken, sürdürdükleri mücadelede gelişmeler olduğunu belirterek bunu Denizli kamuoyuyla paylaştılar.

 

Açıklamada aylardır sürdürdükleri eylemlerle kamuoyunu aydınlatmaya çalıştıklarını, kendilerine aktarılanları kamuoyuyla paylaştıklarını belirttiler. Bu eylemler sayesinde kendilerine aktarılan bilgilerdeki yanlışların da düzeltilmeye başladığına işaret ettiler. İşçiler yıllardır kendilerine bankanın ipotek koydurması nedeniyle haklarının ödenemediği bilgisinin aktarıldığını, Denizli'de herkesin buna inandığını, oysa İş Bankası'nın Birgün gazetesine gönderdiği düzeltme ile "2009 yılında firmanın içinde bulunduğu ödeme güçlüğünden çıkamaması sonucu firma yetkililerinin aldığı karar ile DEBA fabrikası faaliyetine son vermiştir" bilgisine ancak şimdi ulaşabildiklerini söylediler.

 

İşçiler açıklamasını "Birileri Denizli halkını ve kamuoyunu kandırıyor, bu eylemlerimizle kimin kandırdığı daha iyi anlaşılacaktır ve mücadelemizi de bu yalancılara yönlendireceğiz" diyerek açıklamalarını tamamladılar.