10 aylık ödenmemiş maaşları ile 20 yıllık kıdem tazminatları ödenmeden işsiz bırakılan Denizli Basma Fabrikası (DEBA) işçileri, muhataplarından ENDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri’den alacaklarının ödenmesini isteyerek, ENDA Holding önünde eylem yaparak, haklarını talep ettiler.

28 Eylül 2009’da kapatılan fabrikanın işçileri, alacakları için dava açtılar. Bütün davaları, yargıtay aşaması dahil, kazanmalarına rağmen, fabrikanın varlıklarına İş Bankası tarafından ipotek konulduğu gerekçesiyle haciz işlemi dahi yapamayan işçiler, yaklaşık 1 yıldır hemen her gün Denizli’de değişik eylemlerle haklarını arıyor.  

İŞÇİLER TELEPLERİNİN YERİNE GETİRİLMESİ İÇİN İZMİR'E GİTTİ

İşçiler taleplerini dile getirmek için bu kez de İzmir’e gitti.

İşçilerin yaşadığı olumsuz süreçte, DEBA Holdingin yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yapmış patronlardan Samim Sivri'nin, şu anda merkezi İzmir'de olan ENDA Holding yönetim kurulu başkanlığını sürdürmesi nedeniyle İzmir'e giden işçiler, hak taleplerini burada da dile getirdiler.  

'SÖZÜNÜN ARKASINDA DUR, BORCUMUZU ÖDE'

İzmir, Kordon’da bulunan ENDA Holding merkezine yürüyen işçiler, Sivri’nin "Borçlarımızın arkasındayız, ödeyeceğiz" sözünü yerine getirmesini istediler.

İşçiler adına konuşan Türk İş 3. Bölge temsilci yardımcısı Tuncay Kireçkaya, yaptıkları başvurulardan kendisine verilen tek cevabın sadece 'haklısınız' olduğunu dile getirdi ve Sivri'ye 'borcunu öde' çağrısı yaptı.

DEBA işçilerine, DİSK ve Türk İş’e bağlı sendikaların şube yöneticileri, EDP, EMEP, ÖDP, SDP yöneticileri, HDK İzmir Meclisi, CHP Kadın Kolları, İşçi Hakları Derneği üye ve yöneticileri de katılarak destek verdiler.

 Açıklamadan sonra bir süre slogan atan işçiler, Denizli’ye dönmek üzere ayrıldı.