DEBA Holiding'e bağlı Denizli Basma ve Boya Sanayi (DEBA) işçilerinin fabrikanın kağatılmasıyla alamadıkları yaklaşık üç yıllıık kıdem tazminatları ve on aylık maaşları için giriştikleri direniş 19. haftayı geride bıraktı.

 

Her pazar Bayramyeri Meydanında toplanan işçiler, burada basın açıklamasıyla seslerini duyurmaya çalışıyor.

 

19. Haftada eylem öncesi yine sendikada toplanan işçiler, haklı mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini, maaş ve kıdem tazminatlarını alana dek DEBA işvereni Esat Sivri'nin yakasını bırakmayacaklarını dile getirdiler. Sendika binası önünde ayakkabılarını çıkaran işçiler, basın açıklamasının okunduğu alana kadar çıplak ayakla yürüyüp burada basın açıklamasını okudular.

 

İşçiler adına konuşan Teksif Sendikası Örgütlenme Uzmanı Ömer Atılgan; " Esat Sivri, televizyonlarda delik çoraplarını gösterip şov yapıyor. Biz onun mal varlığından haberdarız, kimseyi kandıramaz, kendini haklı çıkarmaya çalışmasın, bizler böyle patronlar yüzünden çıplak ayakla dolaşıyoruz. Hakkımızı Sivri'ye yedirtmeyeceğiz. İş Bankası biz fabrikaya ipotek koymadık diyor, gazetelerde çıkan haberlere tekzip yayınlatıyor. Ama biz aralarındaki ilişkinin farkındayız. Bütün bunları gün ışığına çıkarmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kimseye hakkımızı yedirmeyeceğiz " dedi.

 

Deba işçileriyle dayanışmaya Denizli Kadın dayanışması, Halkların Demokratik Kongresi, Emek Partisi, Özgürlük ve Dayanışma partisi de katılarak güç verdi. Dayanışma için DEBA işçilerine destek verenler adına konuşan kadın sözcüsü "Kürtaj benim seçimim, cinayet senin yöntemindir” diye başladı ve kazanımların birlikte, sokakta, mücadeleyle olacağını dile getirdi. Hep birlikte tekrar Teksif sendika binasına dönülüp bundan sonraki eylemlikler, öneriler ve değerlendirmeler ele alındı.

 

Demokrat Haber Denizli