İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) pandeminin ilk günlerinde yürüttüğü Dayanışma Yaşatır kampanyasının içinde şekillenen Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi’nin yasal işlemlerinin tamamlanmasıyla fabrika önlerinde stantlar açmaya başladıklarını duyurdu.

"Önümüzdeki süreçte İstanbul'un yanı sıra Gebze, İzmir, Ankara başta olmak üzere sınıfın yoğun olduğu farklı kentlerde kalıcı satış noktaları açmayı hedefliyoruz" denilen duyuruda şunlar dile getirildi:

Kooperatifimiz pandemi döneminin ilk dalgasında kuruldu. 

Sendikamız İnşaat-İş, kooperatife dönüşen çalışmayı, “Sınıf sendikacılığı iddiasıyla yola çıkan sendikamızın işçi ve emekçileri bütünsel olarak kavrama, yaşamlarının bütününe nüfuz edebilme ve kolektif örgütlemenin bir aracı olarak görmekteyiz” şeklinde tanımlıyordu.

“Sınıfımızın fiziki bakımdan olduğu kadar düşünsel-ruhsal bakımlardan da alabildiğine parçalanıp atomize edildiği gerçeğini de dikkate alarak; birbirimizle paylaşmayı, birbirimizi sahiplenmeyi, dayanışma ve kardeşlik duyguları yönünde daha ileri bir sınıf kültürü yaratmayı bu yönelimin esas hedefi olarak görüyoruz,” diyordu.

İŞÇİ SINIFININ SINIF KARDEŞLERİNDEN BAŞKA DOSTU, ÖRGÜTLÜLÜKTEN BAŞKA SİLAHI YOKTUR

Kapitalizmin krizi derinleştikçe örgütsüzleştirilerek, sendikasızlaştırılarak, ücret gasplarıyla, işten atmalarla, kod-29'la un ufak edilmeye çalışılan işçi sınıfının ne pahasına olursa olsun boyun eğmeme geleneğini mücadelemizle somutluyoruz. 

Sınıf kardeşliğinin anlamını daha derinden duyumsamak/duyumsatmak gerektiğinin bilincindeyiz. Bizi bir sınıf haline getiren gücümüz birliğimizden geliyor. İhtiyacımız olan kardeşlik ve dayanışmayı, birbirine omuz vermeyi gündelik hayatın her anına sindirmeye, bunu bir kültür ve yaşam tarzı haline getirmeye çalışıyoruz.

Bu zamana kadar kooperatifimizin yasal işlemlerinin tamamlanmasını bekledik. Sanayi havzalarında, sitelerde, işçi emekçi mahallelerinde “üretici köylüden tüketiciye” düsturuyla satış tezgahlarımızı kurmaya başladık.

Bunlar henüz ilk adımlarımız. Önümüzdeki süreçte İstanbul'un yanı sıra Gebze, İzmir, Ankara başta olmak üzere sınıfın yoğun olduğu farklı kentlerde kalıcı satış noktaları açmayı hedefliyoruz. Bu arada haftanın belirli günlerinde İstanbul'un değişik işçi ve emekçi semtlerinde gezici satışlarımız sürecek.

11 Haziran'da İstanbul Anadolu Yakası'ndaki Kroman ve Sarkuysan fabrikalarının önündeydik. Bugün Mudurnutepe'de buluştuk işçi kardeşlerimizle. Bundan böyle de önceden duyuracağımız satış noktalarında bulunacağız.

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin 51. yıldönümünde bizi ancak biz kurtarırız! Kolektif aklımız ve gücümüz kurtarır! Kardeşlik, dayanışma ve mücadele kurtarır!..

Sendika ayrıca emekçilerin ürünlere Esenyurt şubelerinden ulaşabileceklerini duyurdu.