İstanbul Davutpaşa'da 20 kişinin hayatını kaybettiği patlamada mağdur olan aileler, duruşma öncesi Bakırköy Adliyesi önünde toplanarak eylem yaptı. Aileler, bilirkişi raporunda belirtilen kurumların yargılamaya dahil edilmesini istedi.

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın 5. duruşması öncesi mağdur aileler, Bakırköy Adliyesi önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan Hakkı Güleç, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı adına eksik de olsa bir sorumluyu sanık sandalyesine oturtmayı başardıklarını söyledi. Güleç, "Patlamanın olduğu zaman İstanbul Bölge Çalışma Müdürünün sanık olarak ifadesine başvuruldu. Ama bu yetmez. Çalışma Bakanlığı adına doğrudan teftiş ve denetim sorumluluğunu yerine getirmekle yükümlü olan iş teftiş kurulu başkanlığının da sanık olarak davaya dahil edilmesi gerekir. Adil yargılanmanın gerçekleşebilmesi için bilirkişi raporunda belirtilen kurumların yargılamaya dahil edilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

OSTİM'de 8 kişi'nin daha bilirkişi raporu tamamlanmadan tutuklandığına işaret eden Güleç, ancak aynı olayın benzeri olan Davutpaşa'da bina sahiplerinin ile davaya gelmediklerini vurguladı.

Davutpaşa'da meydana gelen patlamada 20 kişi hayatını kaybetmiş 117 kişi de yaralanmıştı.

ZAMAN