Davutpaşa’da 31 Ocak 2008 tarihinde 5 katlı bir iş merkezinde yaşanan patlamada yaşamını yitiren 21 kişi anıldı.

Facianın 4. yıldönümünde hayatını kaybedenlerin yakınlarının düzenlediği anma törenine Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.

Facianın 4. yıldönümünde hayatını kaybedenlerin yakınlarının düzenlediği anma töreninde "Davutpaşa’yı unutmadık, unutturmayacağız" , "Sorumlular yargılansın" yazılı pankartlar taşındı. "İş kazası değil bu bir cinayet" şeklinde slogan atan yaklaşık 100 kişi, patlamanın gerçekleştiği yere kortej halinde yürüyerek, hayatını kaybeden işçilerin fotoğraflarının bulunduğu platforma karanfiller bıraktı. Grup adına açıklama yapan İdris Çabuk, "21 canımızı yitirdik, dile kolay. Bizler Davutpaşa Patlaması'nda yakınlarını kaybedenlerin ve yaralıların yakınlarıyız. Tam 4 yıldır adalet arayışımız sürüyor. 4 yıldır haykırıyoruz. İş kazası değil bu bir cinayet. Sorumlular yargılansın, adalet istiyoruz. Davutpaşayı unutturmayacağız" dedi. Anma törenine Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.

"ADALET YAVAŞ İŞLİYOR"
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "4 yıl önce burada yaşananlar normal bir çalışma ortamında yaşanan bir iş kazası değil. Biz bunu Türkiye'nin farklı yerlerinde görüyoruz. Tuzla'da tersanelerde de gördük. Normal koşullarla açılmamış bir işyerinde normal koşullarda çalışmayan işçi arkadaşlarımız bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Bir sürü insan yaralandı. Bir sürü aile mağdur oldu. Türkiye'de belediyelerin vermiş olduğu ruhsatın aslında ne kadar önemli olduğunu, ne kadar denetlenmesi gereken bir şey olduğunu gösteren tipik bir vakadır burası. Adalet yavaş işliyor. Sorumlular ortaya bir türlü çıkarılamıyor. Bununla ilgili toplumun vicdanı rahatsız. Buradaki aileler rahatsız. Biz CHP olarak bu mücadeleye sahip çıkmak için bugün buradayız. Arkadaşlarımız sadece adalet istiyorlar. Dava sonuçlanana kadar elimizden geleni yapacağız " diye konuştu. "Aileler adalet arayışını sürdürüyor " diyen Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, sorumluların yargılanmasını istedi.

"ADALET VERSİNLER BİZE"

"Adalet istiyoruz içimiz yanıyor diyen" patlamada hayatını kaybeden Semra Bakkal'ın annesi Nigar Bakkal, "Sorumluların yargılanmasını ve cezalandırılmasını istiyorum. Adaleti istiyoruz. Adalet versinler bize" ifadelerini kullandı. Patlamada yakınlarını kaybeden diğer aileler de sorumluların cezalandırılmasını istediler. Grup anma töreninin ardından olaysız şekilde dağıldı.

31 Ocak 2008 tarihinde, bir maytap atölyesinde meydana gelen patlama sonucu bina çökmüş ve enkaz altında kalan 21 kişi hayatını kaybetmiş, 116 kişi de yaralanmıştı.