Geçtiğimiz aylarda konkordato ilan eden Akça Kontraplak Fabrikası, 150 işçisine çıkış verdi. Duruma tepki gösteren işçilere işverenin yanıtı "Çalışan çalışsın, çalışmayan da çıkıp gitsin” şeklinde oldu.

Çorum’da ahşap üzerine çalışan ve geçtiğimiz aylarda konkordato ilan eden Akça Kontrplak Fabrikası, 150 çalışanının işine son verdi.

Elvan Yılmaz'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, üç aydır maaşlarını alamayan fabrika işçileri bu duruma tepki olarak işbaşı yapmadı ve fabrika önünde toplanıp işverenle konuşmak istedi.

İŞVEREN: ÇALIŞAN ÇALIŞSIN, ÇALIŞMAYAN DA ÇIKIP GİTSİN

İşverenin, “Çalışan çalışsın, çalışmayan da çıkıp gitsin” diye tepki vermesi üzerine işçiler, “ Hakkımız olan ücretleri alana kadar fabrika önünden ayrılmayacağız” diyerek tepki gösterdile

Bir işçi 20 yıldır bu fabrikada çalıştığını, kendilerine sendika hakkı tanınmadığı, sendika isteyen işçilerin de işten çıkarıldığını ifade ederek, “Evlerimizin kirasını ödeyemez durumdayız. Sürekli borç yiyoruz, nereye kadar böyle gider bilmiyoruz. Akşam eve eli boş gitmekten aile fertlerimizden utanır hale geldik” dedi.