Soner Aydın / Demokrat Haber

Mezitli Belediyesi’ndeki işçi çıkartmalarının ardından skandal yaratacak iddialar ortaya atıldı. İşten çıkarılmadan bir süre önce partilerinin sorgulandığını iddia eden işçiler, belediyeye CHP Gençlik Kolları’ndan personel alındığını söyledi.

Bir tarafta işten çıkartılmaların şoku yaşanırken diğer taraftan ortaya atılan bir iddia ise Mezitli Belediyesi’nde particiliğin ön plana çıktığına işaret etti. İşten çıkarılan ancak ismini vermek istemeyen bir güvenlik görevlisi, “Geçtiğimiz günlerde CHP’li meclis üyeleri gelip bize siz AKP’li misiniz diye sordular. Biz taşeron işçisiyiz ve sözleşmemizin bitmesi gerekçe gösterilerek işten çıkartıldık’’ dedi.

'CHP GENÇLİK KOLLARINDAN ALIM YAPILDI'

Başkan Neşet Tarhan’ın tasarrufa giderek kendi personelini çalıştıracağı açıklamasına da tepki gösteren işçiler, “Madem tasarruf  yapılacak, neden CHP Gençlik Kolları'ndan elemanlar alındı. Son zamanlarda belediyeye bir partinin gençlik kolları üyelerinin hatta bir partinin ilçe başkanının nişanlısının bir dairede işe alındığını duyduk, bizi partimizle suçlayıp kapının önüne koyanlar belediyeye kendi partilerinden insanlar alıyor” şeklinde konuştular.

MESKİ’Yİ UYARMIŞTI

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında, MESKİ bütçesi görüşülürken yeni yılda yapılacak ihalelerin ardından mevcut çalışan işçilerin hangi partiye mensup olursa olsun işsiz kalmaması gerektiğini savunmuştu. Başkan Tarhan’ın bu uyarıyı yaptıktan sonra işçi çıkartmalarla gündeme gelmesi ise dikkat çekti.