Soner Aydın / Demokrat Haber

30 Mart yerel seçimlerinin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan işçi kıyımına şimdi de Mezitli Belediyesi eklendi. Mezitli Belediyesi’nde güvenlikçi olarak çalışan 15 taşeron işçi sözleşmelerinin bittiği gerekçesiyle işten çıkartıldı.

'ONLAR TAŞERON İŞÇİ' SAVUNMASI

Güvenlikçilerin çıkartılması ile ilgili sorularımızı yanıtlamaktan kaçan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Onlar zaten taşeron işçi. Belediye kendi güvenliği alacak” açıklamasını yapmakla yetindi.

"ANNEM KANSER HASTASI, EVDE ÇOCUKLARIMIZ VAR"

İşten çıkarılan Safiye isimli güvenlikçi kadın işçi, “Ben 5 yıldır bu belediyede güvenlikçi olarak çalıştım. 5 yıl emek verdim. Biz belediye güvenlikçisi olmamıza rağmen her tülü etkinlikte, konserde, düğünde, cenazede işimizi en iyi şekilde yaptık. Başkan seçimden önce ve seçildikten sonra yanımıza gelip Belediyeden hiçbir işçinin çıkartılmayacağını söylemişti ancak biz bugün işsiz kaldık. Benim annem kanser hastası. Bize verilen ücretle onun ilaçlarını bil almakta zorlanıyorduk. Birçoğumuzun evinde çocuğu var. Eve ekmek götürmek zorundayız," dedi.  

"MUHATAP ALINMADIK"

İş ihalesinin 19 Kasım’da yapıldığını ancak 11 Aralık’ta ihalenin iptal edildiğini aktaran işten çıkartılan bir diğer güvenlikçi ise, “Bir aydır Başkandan görüşmek için randevu talep ettik. Ancak randevu taleplerimize herhangi bir cevap alamadık. İhale bitti diye kapı dışarı edildik. Buraya belediye kendi personelini alacak deniyor ama bizim yerimize alınacak olan güvenlikçiler yine taşeron işçisi olacak” diye konuştu.