CHPli İzmir Buca Belediyesi'nde işten çıkarılan Batıgül Tunç isimli çalışan, kendisine destek veren gruplarla CHP Ankara İl Başkanlığı'na yürümek istedi.

CHP Ankara İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapmak isteyen grup ile polis arasında arbede çıktı. Göstericiler polise taş ve sopayla direndi. Biber gazı ile müdahale eden polis on beş kişiyi gözaltına aldı.

İzmir'in Buca Belediyesine iş yapan taşeron bir firmada çalışırken sendikal faaliyetlerinden dolayı işten atılan Batıgül Tunç ile beraberindeki grup, CHP Genel Merkezi önündeki oturma eyleminin ardından Kızılay Yüksel Caddesine geldi.

Batıgül Tunç, basın açıklamasında kısaca eyleminin geçmişini ve bugün bu noktaya nasıl geldiğini anlatırken, Buca'da işe başlatılan diğer işçilerden birinin daha işten atıldığını söyledi. CHP delegesi olduğunu ve önceki seçimlerde CHP için çalıştığını söyleyen Batıgül, ancak onların "emek dostu" ve "kadın emeğinin yanında" gibi görünmelerinin sahte olduğunu söyledi ve eğer doğru ise Kılıçdaroğlu ile görüştürmelerini istedi. Buraya kadar onun için geldiğini söyledi. "Bana, seni sendikalı iş güvenceli olarak işe alırız ama diğer işçilere kötü örnek olursun, taşerona alırız, onları örgütlersin, o yüzden işe almıyoruz dediler" dedi.

Buradan oturma eylemi yapmak için Milli Müdafaa Caddesindeki CHP Ankara İl Başkanlığına yürümek isteyen gruptakiler, Atatürk Bulvarı girişinde oluşturulan polis barikatı ile durduruldu.

Polis, eylemin izinsiz olduğunu belirterek, anonslarla gruptakilerden dağılmalarını istedi.

Eylemlerinde ısrar eden gruptakiler ise polis barikatını zorlayarak geçmeye çalıştı. Bunun üzerine polis eylemcilere biber gazı ve gaz bombası ile müdahale etti.

Müdahalenin ardından dağılan gruptakiler daha sonra Karanfil Sokakta barikat kurdu. Polis müdahale edince taşla cevap verildi. Polis yine gaza sarıldı. Bu sırada çevredeki çok sayıda vatandaş biber gazından etkilendi.

Göstericilerin attığı taşın isabet etmesi sonucu bir polisin yaralandığı olayların sonunda on beş gösterici gözaltına alındı.

AJANSLAR