Haribo’da 3 yıldır çalışan Veli Erdoğdu adındaki bir işçi, önce camiye çağrıldığı sonra da alevi olduğunu söylemesi üzerine “Cem evine gidiyorsun” tepkisiyle karşılaşarak vardiya amiri tarafından işten çıkarıldığını iddia etti.

40 yaşında bir işçi olduğunu ve 20 yıla yakındır da Esenyurt’ta ikamet ettiğini belirten Veli Erdoğdu, “Askerden geldiğimden beri fabrikalarda işçi olarak çalışıyorum. Yaklaşık 20 yıllık işçilik hayatım boyunca hep emeğimle, alın terimle, onurumla, namusumla çalıştım ve yaşadım. Bugüne kadar ne oturduğum bir mahallede ne de çalıştığım bir iş yerinde hırsızlığım, arsızlığım, yolsuzluğum, namussuzluğum ve ahlaksızlığım olmamıştır” dedi.

İşyerinden haksız yere atılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğdu, “İstanbul-Hadımköy sanayii içerisinde yer alan Pamir Gıda olarak geçen ve herkesin bildiği ismiyle Haribo Şekerleme fabrikasında 3 yıldan fazla bir süredir çalıştığını ve bugüne kadar bir işçi olarak işyerinde üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiğini” belirttikten sonra çalıştığı süre boyunca hiç uyarı ve tutanak almadığını, fabrikada çok özel bir sorun yaşamadığını, fakat başına gelenin artık bir Türkiye gerçeği haline geldiğini ifade ederek ayrımcılığa maruz kaldığını ve işten atıldığını söyledi.

“Bölgedeki birçok fabrikada olduğu gibi Haribo’da da tarikat örgütlenmesi var” diyen Erdoğdu, “Tarikat mensubu birçok işçi tarafından Alevi olduğunun bilinmesine rağmen sürekli tarikat sohbetlerine çağrıldığını, bu işlerle işi olmadığını söylemesine rağmen her seferinde camiye sohbete çağrıldım” açıklamasında bulundu.

Başka bir işçi tarafından “Camiye küfretti, bana vurdu, buraya dayak yemeye mi geldim” diyerek şikâyet edildiğini ifade eden Erdoğdu, ne yaşandıysa olduğu gibi vardiya amirine anlatmasına rağmen olaydan üç gün sonra fabrikaya alınmayarak 25/2 maddesi gerekçesiyle tazminatsız bir şekilde işten atıldığını söyledi.

Fabrikada yetkili olan Tek Gıda-İş sendikasına gittiğini aktaran Erdoğdu, sendikanın kendisine “işyeri yönetimi kararını vermiş, bizim yapabileceğimiz bir şey yok” dediğini ve ilgilenmediklerini belirtti.

Kaynak: Gerçek Gündem