Antep’te Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin 2. büyük cami inşaatında önceki gün beton iskele kalıp çöktü. Olayda 2 işçi yaralı kurtulurken inşaat mühendisi Korkut Küçükcan ise göçük altında kaldı. Dün akşam saatlerinde iskelenin altından kurtarılan Küçükcan, hastanede hayatını kaybetti.

Cumhuriyet’in haberine göre, Akkent Mahallesi’nde bir parkın içerisine 2012’de temeli atılan ve inşaatına bir süre ara verilen ancak belediye tarafından son 2 yıldan buyana yeniden inşası süren Akkent Hz. Abdullah Cami inşaatında beton kalıp çöktü. Camide çökmeden kaynaklı 2 işçi yaralı kurtuldu. İskelenin altında kalan ve yaklaşık 33 saat sonra yaralı olarak bulunan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan, hastanede yaşamını yitirdi.

‘GÜÇLENDİRİN’ DEMİŞTİ

İddialara göre İnşaaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın caminin iskelesinin güçlendirilmesi için camiye gittiği ve en son çökme anında camide olduğu belirtildi.

Antep’te, Türkiye’nin 2’nci en büyük camisi olarak yapımına başlanan caminin inşaatında iskele çökmüştü. Çökme sonucu 2 işçi yaralı olarak kurtarılırken, inşaat mühendisi Küçükcan 30 saati aşkın süre boyunda enkaz altında kalmıştı.