Kristal-İş üyesi Şişecam işçilerinin grev yasağına karşı eylemler sürüyor. Cam işçileri bir taraftan kararlılığını vurgularken, diğer yandan sendikaları Kristal-İş’e de eylemlerin dozunu artırma çağrısı yapıyor.

‘EYLEMLERİN DOZU ARTMALI’

Fırat Turgut’un Evrensel’deki haberine göre, fabrika önünde bekleyişlerini sürdüren ve her vardiyada 1 saat üretimi durduran cam işçileri dün de eylemlerine devam etti.

Lüleburgaz’dan bir işçi, “Her vardiya değişiminde sloganlar atarak 1 saatlik üretimi durdurma eylemlerimizi” devam ettiriyoruz dedi.

Eylemlerin dozunun artırılması gerektiğini ifade eden cam işçisi, “Fabrikalarda beklemeye devam edelim ama artık daha ileri adımlar atmamız gerekiyor. 1 saatlik üretimi durdurma eylemleri, 2 saat, 3 saat, yarım gün bir gün şeklinde artmalı” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZIN İÇİN MÜCADELEYE DEVAM’

Grev yasağını hatırlatan bir işçi de “Kölece çalışıp aç kalmak serbest, insanca yaşamak için grev yapmak yasak. Yoksulluk sınırı 5 bin TL’ye dayanmış. Yoksulluk sınırının çok altında ücret alan işçi zam isteyince vermiyorlar. ‘Aç kal’ diyorlar. Biz çocuklarımızın geleceğiz için buradayız. Çocuklarımızın geleceği için taleplerimiz yerine getirilene kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

‘GENEL BAŞKAN GELİP İŞÇİLERLE GÖRÜŞSÜN; İŞÇİ HER ŞEYE HAZIR’

Başka bir cam işçisi de Kristal-İş’e çağrıda bulundu. Genel Başkan Bilal Çetintaş’ın fabrikalarda bekleyen işçilerin yanına gelmesi gerektiğini belirten cam işçisi, “Genel Başkan gelsin fabrikalarda bekleyen işçilerle görüşsün toplantılar yapsın. Fabrikaların önünde bekleyen işçilerle tartışma, bir yol haritası belirleme olanağı çok fazla. Yol haritası mücadelenin, direnişin olduğu noktada belirlenmeli. Taban her şeye hazır, üretime vurmaksa üretime vurmak. Ne gerekiyorsa yapılmalı” dedi.

‘SENDİKANIN NET TAVIR ALMASI GEREK’

Patronun, fabrikada bekleyen işçilere yönelik baskılarını hatırlatan başka bir işçi de “Üretimi durdurma bahanesiyle tutanak tutuluyor. İşçinin yemek yemesi engelleniyor. Sendikanın bu baskılar karşısında net tavır alması gerekiyor. Ayrıca işveren baskılarını da artırabilir. İşçi çıkarmaya kadar gidebilir ama biz birliğimizi koruduğumuz, olması gereken mücadeleyi verdiğimiz takdirde işveren buna cesaret edemeyecektir” dedi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Cam işçileri tüm baskılara karşı ve grev hakkı için de tüm sendikalara ve işçilere de dayanışma çağrısını yineledi: “Dün metal işçilerinin grevi yasaklandı, bugün bizim yarın başka işçilerin. Hükümet her fırsatta işverenlerin yanında olduğunu gösteriyor. Bizim de tüm iş kollarından işçiler olarak birliğimizi göstermemiz gerekiyor. Tüm işçilerin, yasak kararına tepki gösteren tüm sendikaların desteğini bekliyoruz” dedi.