Bosch San. ve Tic. A.Ş. işverenliğine ait Bursa Organize Sanayi Bölgesinde kurulu üç ayrı fabrikada çalışan metal işçileri bugün Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye oldu.

 

Disk’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasının yaptığı açıklamaya göre Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu üç ayrı fabrikada işçilerin talebi üzerine yaklaşık bir yıldır üyelik çalışmaları yapılıyordu. 14 Mart tarihi itibarıyla Bosch çalışanı metal işçileri üye oldukları sendikadan haklarını koruyamadığı ve işverenin lehine hareket ettiği gerekçesiyle istifa ederek Birleşik Metal-İş Sendikasına üyeliklerini yaptırdı.

 

23.30-07.30 vardiyası çıkış saatinde yüzlerce metal işçisi çeşitli engelleme çabalarına rağmen Birleşik Metal-İş’in sağladığı vasıtalarla üyelik işlemlerinin yapıldığı salona gelerek üyeliklerini yaptırdı. Sabah erken saatlerden itibaren fabrikadan ayrılarak üye işlemlerinin yapıldığı salona gelen işçiler burada Birleşik Metal-İş üyesi işçiler tarafından coşkuyla karşılandı. Gün içerisinde diğer vardiyalardan çıkan işçiler de salona gelerek sendikaya kayıtlarını yaptırdı.

 

Akşam saatlerinde salonda, Birleşik Metal İş Genel Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu işçilere dönük şöyle konuştu: “Sevgili kardeşlerim. Mutluluğumu ifade edecek kelimeleri şu anda bulamıyorum. Öncelikle yuvanıza hoş geldiniz. Bizimki maddi ilişki değildir, gönül beyin kalp ilişkisidir, bizimki geçici bir ayrılıktı. Dışarıda 30 bin metal işçisi esaret altında sizin başarınızı bekliyor. Siz çoban ateşini yaktınız, onlar bu çoban ateşini görüyorlar ve mutlaka katılacaklar bu onurlu mücadeleye.”

 

BMİS Genel Sekreteri Selçuk Göktaş ise; “10 Nisan’da İstanbul’da Bosch işvereniyle görüşmemiz var” diye konuştu.

 

Birleşik Metal-İş sendikası tarafından yapılan açıklamada “65 yıllık şanlı tarihinde her zaman metal işçilerinin umudu olma başarısı göstermiş olan sendikamız elbette ki bu haklı talebi dile getiren ve bundan böyle bizlerle birlikte hak alma mücadelesi vermek isteyen Bosch işçilerine kapılarını sonuna kadar açacaktı ve açtı da” denildi ve bu süreci üyelik ve Toplu İş Sözleşmesi ile taçlandırmak istedikleri belirtildi.

Fotoğraflar burada >>>

 

Mehmet Bilber / Demokrat Haber