DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Bursa Şubesi yöneticileri, sendika üyesi Bosch işçileri, fabrikadan çıkartılan işçiler için Orhangazi Parkı'nda bugün saat 10.30'da eylem yaptı.

DİSK'e bağlı sendikaların, sivil toplum kuruluşları ve bazı parti temsilcilerinin de destek verdiği eyleme katılan 200 kişi, sloganlar atarak çıkartılan arkadaşlarının geri alınmasını istedi.

Sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci, Bosch'ta çalışan işçilerin çoğunun Birleşik Metal'e geçmesine rağmen sendika temsilciliğinin Türk Metal- Sen'e verildiğini söyledi.

Kriz döneminde yüzlerce işçi çıkarıldığını ifade eden Ekinci, Türk Metal Sendikası'nın çıkarılan işçilere sahip çıkmadığını kaydetti. Çalışanların sendika seçme hakkının defalarca ihlal edildiğini öne süren Ekinci, şunları söyledi:

"Yasal olmayan şekilde yetkili sendika hakkı Türk Metal'e verildikten sonra birçok gizli işten çıkartmalar oldu. 10 gün 2 üyemiz çeşitli bahanelerle işten atıldı. Taleplerimiz net. İşçilerin üzerindeki sendika baskısı kalksın. Bosch yetkilileri imzaladıkları sözleşmeyi ve sosyal sorumluluk ilkelerini yerine getirsinler. İşçiler sendikalarını referandumla belirlesinler. İşten atılan üyelerimiz derhal geri alınsın. Sesimizi duyurmak için yarın yani 2 Nisan'da İstanbul Maslak'ta metal işçileri toplanacak. Bosch ve Bosch Rexroth genel merkezine kadar yürüyüp orada direniş çadırı kuracağız."

Bosch işçileri daha sonra ellerinde pankartlar ve dövizlerle slogan atarak İnönü Caddesi üzerinde bulunan Birleşik Metal İş Sendikası'na yürüdü. (Akşam)