1 ayı aşkın süredir direnişte olan Borusan Lojistik işçileri ile patronlar arasında yapılan görüşmede anlaşma sağlandı.

 

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan ve 25 Mayıs'tan bu yana direnişte olan Borusan Lojistik işçileri, direnişlerini anlaşmayla sonlandırdı.

 

Borusan Lojistik'in Tuzla'daki fabrikasında çalışan Nakliyat-İş üyesi 31 işçi, "performans düşüklüğü" iddiasıyla işten atılmıştı. İşçiler, bunun üzerine Tuzla'daki fabrika önünde ve Borusan Holding'in Sarıyer'deki genel merkezi önünde çadır kurarak direnişe başlamıştı.

 

İşçilerin çeşitli eylemlerle gündeme gelmesi üzerine, Borusan patronları sendika ile masaya oturdu. Görüşmede, Borusan patronları, Borusan Lojistik'te sendikal örgütlenmeye saygı gösterileceği ve sendika üyelerine baskı yapılmayacağı sözünü verdi. Varılan anlaşmaya göre, tazminatsız olarak işten çıkartılan işçilere kıdem ve ihbar tazminatları ödenecek. İşten çıkanlar işsizlik sigortasından yararlanacak şekilde çıkışlar düzenlenecek. İşbaşı yapmamanın karşılığı olarak tüm işçilere altı ay brüt maaş üzerinden ödeme yapılacak.

 

Nakliyat-İş Sendikası, Borusan Lojistik'te örgütlenme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Borusan Lojistik direnişçilerinin mücadelesi zaferle sonuçlanarak işçi sınıfımızın mücadelesinde yerini almıştır. Dağınık ve örgütsüz binlerce işçinin çalıştığı lojistik sektöründe örgütlenmenin önünü açan bir direniş-mücadele olmuştur" dedi. (ETHA)