İstanbul'da bulunan Kağıthane Belediyesi, eşcinsel ilişki yaşadıkları gerekçesiyle çöp toplama işi yapan 4 işçiyi tazminatsız işten çıkardı.

Belediye yönetimi eş cinsel ilişki bildirimi üzerine yürütülen soruşturma sonrası, şoförler İ. D., A. A. ve R. S.'yi tazminatsız olarak işten çıkardı.

Fesih bildiriminde işten çıkarmaya gerekçe olarak "Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller" maddesi gösterildi.

İşten çıkarıldığı ifade edilen M. Ş.’nin ise işine devam ettiği öğrenildi. Habertürk'ün haberine göre belediyeden bir kaynak “M. Ş. bu olayın mağduru. Bu nedenle işten çıkarılmadı” dedi.

İşten çıkarılan A. A. ve R. S., geçen ay işe iade davası açtı. Dava dilekçesinde, işten çıkarmanın haksız gerekçeye dayandırıldığı belirtildi.

BELEDİYE: İNFİAL DUYDUK

Konu ile ilgili Kâğıthane Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise “Konu, öğrendiğimizde bizim de infial duyduğumuz bir konudur” denilerek şunlar kaydedildi:

"Söz konusu olay, bölgemiz dışında gerçekleşmiş. Belediyemiz dâhilinde gerçekleşmiş bir olay değil. Aynı zamanda mesai saatleri içinde de gerçekleşen bir olay değil. Gerçekleştiği söylenen bu uygunsuz olayda ismi geçenler, belediye temizlik hizmetlerinde taşeron olarak çalışan isimlerdir. Belediyemiz ile ilgileri sadece bundan ibaret. Olay, tarafımızdan öğrenildiğinde, vakit kaybetmeksizin yapılan bir iç soruşturma ile gereği yapılmış ve hemen ilgili kişiler işten çıkarılmıştır. Böylesi bir olaya hiçbir koşulda taviz vermemiz mümkün değildir.”

İŞÇİLERİN AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA

Davacı kamyon şoförlerinden A. A. ve R. S’nin avukatları Mehmet Benan Ülgen ve Mine Begüm Işık ise, yargılaması devam eden konu ile ilgili ayrıntılı açıklama yapamayacaklarını belirterek “Biz dava öncesi davalı tarafla müvekkillerimi adına gerekli uzlaşma görüşmelerini yaptık. Müvekkillerin söz konusu olayla ilgili herhangi bir dâhillerinin olmadığını bildirdik. Ancak olumlu yanıt alamadık. Bu nedenle olay yargıya taşındı” açıklaması yaptı.

Kaynak: İleri Haber