Ücretlerini alamayan BEDAŞ işçileri hakları için verdikleri mücadeleye girişince BEDAŞ, 120 okuma ve 4 açma/kapama işçisini işten çıkararak karşılık verince işçiler direnişlerini yükselttiler.

 

Salı ve cuma yürüyüşlerini sürdüren Enerji-Sen üyesi BEDAŞ işçileri direnişlerinin 16’ncı gününde Galatasaray Meydanı’nda buluşup Taksim Tramvay Durağı’na yürüdü.

 

“Taşeronlaşmaya hayır”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İnsanca yaşamak hakkımızdır” sloganları atan işçilere, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve EMO İstanbul Şubesi destek verdi.

 

BEDAŞ binası önünde işçiler adına açıklama yapan Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, atılan işçiler işe alınmadan ve güvenceleri sağlanmadan mücadelelerini sonlandırmayacaklarını her gün sabah 08.00'den akşam 17.00'ye kadar BEDAŞ önünde bekleyeceklerini açıkladı.

 

Kartal, iki aydır maaşlarını alamadıkları için iş bırakan enerji işçilerinin hukuksuz biçimde işten çıkarıldığını söyledi. Kartal, bugün gerçekleştirdikleri yürüyüşün BEDAŞ Genel Müdürlüğü önüne yapmaktan son anda vazgeçtiklerini ifade etti ve şunları söyledi: “BEDAŞ Genel Müdürü’nün işten çıkarılan işçilerin sorunlarını pazartesi (11 Haziran) günü çözeceğini söylemesi üzerine BEDAŞ’a yürümüyoruz. Ama biz birçok yetkilinin verdiği sözler doğrultusunda davranmadığını da biliyoruz. Bu yüzden arkadaşlarımız iş başı yapana kadar direniş çadırımızı kaldırmayacağız.”

 

Levent Akçasu / Demokrat Haber İstanbul