CEVAP BEKLEYEN SORULAR
 
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun cevaplaması istemiyle verilen soru önergesinde Halis; "Bursa İnegöl’deki Özel Kültür Dershanesi'nde Biyoloji öğretmeni olarak çalışan Taylan Çakır’ın, Dershane Müdürü Abdülkadir Yaman, öğretmenler Tarık Tepe, Hüseyin Erkurt ve Kamile Uysal tarafından ''Aleviler sapıktır, sen Alevisin, Alevi biriyle çalışıp günaha girmek istemiyoruz, Tuncelililer şerefsiz oluyor'' denilerek hakaretlere maruz kaldığı, ardından da dershane yönetimi tarafından işine son verildiği basına da yansımıştır." dediği soru önergesinde şu soruların cevaplanmasını istedi;

1. Yukarda bahsedilen uygulamalardan ötürü adı geçen dershane yönetimi ve hakarette bulunan öğretmenler hakkında bir soruşturma başlatılmış- mıdır?

2. Milli Eğitim Bakanlığı kimliğinden ötürü hakarete uğrayan ve işine son verilen öğretmenin karşı karşıya bırakıldığı maddi ve manevi mağduriyetin giderilmesi noktasında bir çalışma içerisinde midir?

3. Basına da yansıdığı üzere son günlerde Alevi öğretmen ve öğrencilere yönelik dışlama, baskı, hakaret gibi davranışları içeren vakalarda dikkat çeken bir artış gözlenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı üniversitelerde dâhil olmak üzere eğitim kurumlarında yaşanan bu son derece vahim gelişmelerin yaşanma gerekçelerine ve bir daha bu tür olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirlere dair bir çalışma başlatmış- mıdır? 

4. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda bir çalışma başlatmış ise bu çalışmanın kapsam ve içeriği nedir?

5. Basına değişik dönemlerde yansıdığı üzere çeşitli kurumlarda hukuk dışı bir uygulamayla, örtülü bir şekilde hala sürdürüldüğü iddia olunan fişleme başlıklarından birinin Alevilik olmasının bu gelişmelerin yaşanmasında tetikleyici bir rol oynadığı konusunda bir değerlendirme yapılmış mıdır?

6. Alevilerin toplumsal yaşamdan ve iş yaşamından dışlanması anlamına gelen bu ve benzeri uygulamaları önlemek adına hükümet düzleminde bir girişimde bulunulacak mıdır?

Dersim Haber