Binlerce kişinin katıldığı Batman'da yapılan bölgesel merkezi 1 Mayıs mitinginde Demokratik Emek Kongresi'nin kuruluşu ilan edildi. Kuruluş metnini Petrol-İş Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik okudu

Batman'da 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlamak için bir araya gelen binlerce işçi ve emekçi taleplerini haykırdı. Mitingde 1 Mayıs Tertip Komitesi adına Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik konuştu.

"1 Mayıs'ı Newrozlaştıralım," diyen Tekik, Newroz'un tarihini ve ortaya çıkışını anlatarak, "1 Mayıs'ları da günümüz Dehaklarının, kapitalist modernitenin, sermayenin ve halk düşmanı zalimlerin karşısına çıkarak, direnmenin ve son tahlilde zaferin günü olarak kutlamak durumundayız" dedi.

'İŞÇİ SINIFI BÜYÜK YARALAR ALDI'


Fotoğraf: Yannis Vassillis Yaylalı

Tekik, AKP'nin özelleştirme, taşeronlaştırma, kaynakları savaşa ve çatışmaya harcaması ile ülkede esnek, kuralsız, güvencesiz bir çalışma yaşamı inşa ettiğini söyledi.

"HALKLARI SÖMÜREN SİSTEMİ ÇÖKERTECEĞİZ"

Yapılan açılış konuşmasının ardından HDP'nin Batman milletvekili adayları kalabalığı selamladı. Adaylar adına konuşan HDP Batman HDP Milletvekili Adayı Ali Atalan, tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs'ını kutlayarak, sömürüyü esas alan sistemi çökertmek için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi. Halkların da bu doğrultuda iradelerini beyan edeceğini söyleyen Atalan, 7 Haziran'ın diktatörlük ve çözüm arasında yapılacak olan bir tercih olduğunu kaydetti.

"TAKSİM'İN BATMAN'LA BİRLEŞMESİNİ ENGELLEYEMEZSİNİZ"

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, İstanbul Taksim Meydanı'nda yapılacak mitingin yasaklandığını ve işçi ve emekçilere saldırıldığını dile getirerek, "Ne yaparsanız yapın Taksim'in Batman ile birleşmesini engelleyemezsiniz. 21 yüzyılda insanlık yitirir gibi olduğu belleğini tazeliyor. Bu halkların ortak özelliği var. Devrim. Hiçbir zaman da bu mücadelemizden taviz vermeyeceğiz" dedi.

Batman'da olmaktan gurur duyduğunu ve Batman'ın tarihinde işçilerin verdiği mücadeleyi hatırlatan Köse, "Biz Soma'da bedenleri kömürleştirilen, Kastamonu'da bedenleri balçıklaşanların, Amed zindanlarında katledilenlerin, Roboski'de devlet eliyle imha edilenlerin yanındayız" diye konuştu.

Fotoğraf: @jiyaninsesi

"8 HAZİRAN'DA ÇİÇEKLER RENGARENK AÇACAK"

Mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini dile getiren Köse, Erdoğan'a seslenerek, "Sen ezilen halkların özgürlük talepleri karşısında duramazsın. Biz dünyada büyük bir seliz. Sizi de süpüreceğiz. Ne yaparsan yap, 8 Haziran sabah çiçekler rengarenk açacak. Kadından emeği, tüm alanları birleştirerek geliyoruz. Kork bizden kork" diye konuştu. (DİHA)