İşçilere, 'izin yapın' diyip evlerine gönderen ve ardından, '3 gün üst üste işe gelmediniz' bahanesiyle 94 işçinin işine son veren Kazova Tekstil'in sahibi Ümit Somoncu'ya karşı mücadele eden işçiler direnişlerinin 151. gününe girdi. 

Seslerini daha iyi duyurmak isteyen 15 Kazova Tekstil işçişi, 29 gündür dönüşümlü olarak açlık grevinde.  Aylardır maaşlarını almak için hukuki olarak da mücadele eden işçiler, yaptıkları basın açıklamaları ve yürüyüşlerle, zaman zaman ise çalıştıkları tekstil fabrikasını işgal ederek bugüne kadar mücadele ediyor.

ZEKÂTLA MAAŞ TEKLİFİ

Yurt Gazetesi'nin haberine göre, direnişteki işçilerden Bülent Ünal, işveren Ümit Somoncu'nun çözüm üretmek yerine kendileriyle dalga geçtiğini belirterek, "Ümit Somoncu bize 'teyzem çok zengin, eğer zekatını size vermeyi kabul ederse maaşlarınızı ondan alırsınız benim param yok' diyor. Bu fabrika da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kazakları özel olarak dikiliyor. Tekrardan üretime geçebilmek için hukuki zemin arayışımız sürüyor. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek ilk kazağımızı Recep Tayyip Erdoğan'a göndereceğiz” dedi.

'EMEĞİMİZİ YEDİRTMEYECEĞİZ'

Haklarını alabilmek için dönüşümlü olarak açlık grevleri yaptıklarını söyleyen işçilerden Ali Yaman ise, “Burada olan emeğimizi Somancu'lara yedirtmeyeceğiz, altlarında son model arabalar, lüks içinde yaşıyorlar. Ümit Somoncu '7 kere Hac'ca gittim' diyerek her yerde övünmesini biliyor, bize verdiği asgari ücreti çok görüyor. Emeğimizi ona yedirtmeyeceğiz, direneceğiz” diye konuştu. 

Kazova Tekstil işçilerinin hukuki mücadelelerini yakından takip eden Avukat Behiç Aşçı, fabrikanın içindeki mallarla işçilerin ödenmeyen ücretlerinin ödeneceğini söylendiğini belirterek, “Ümit Somuncu ve Mustafa Umut Somuncu fabrikadaki kıymetli üretim araçlarını aldılar, fabrikadan çıkartamadıkları büyük üretim araçlarını ise işe yaramaz bir hale getirerek bize bıraktılar. Hukuki olarak elmizden geleni yapacağız, işçilerin maaşlarını ve kıdem tazminatlarını almadan bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.