İstanbul Beyoğlu'nda da bir grup öğretmen atamalarının yapılmadığı gerekçesiyle protesto eylemi yaptı.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nın önünde toplanan grup, “Ücretli Öğretmenlik Kaldırılsın, Öğretmenler Atama İstiyor” yazılı pankart açarak, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenler anısına yaktıkları meşalelerle Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından, lisenin karşısındaki bir binanın duvarında yansıtılarak gerçekleştirilen sinevizyon gösterisinde, televizyonların haber bültenlerine çıkan öğretmen atamalarıyla ilgili haberler sunuldu. 

Daha sonra grup adına açıklama yapan Nilay Kılınç, 300 bin atama bekleyen öğretmenin sesi olmak için burada toplandıklarını belirterek, “Bizler ataması yapılmayan ve güvencesiz öğretmenler olarak sadaka değil, kadrolu atama ve güvenceli çalışma hakkımızı istiyoruz” dedi. 

Kılınç, kendilerine 24 Kasım'a kadar verilen 44 bin kişilik atamanın yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Eğitim sisteminin yeniden yapılandırılması eğitimin en temel hak olduğunun benimsemesi ve çocuklarımızın daha nitelikli yetişebilmesi için 'ücretli öğretmenlik kaldırılsın' başlıklı imza kampanyası başlatıyoruz. İmza kampanyasına destek verenler hem çocuklarının geleceğine hem de atama bekleyen öğretmenlere destek vermiş olacak” diye konuştu. Grup daha sonra, eyleme destek veren eğitim sendikalarının temsilcileriyle attıkları imzayla kampanyalarını başlattı.