Artuklu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kürdoloji Enstitüsü bölümünden mezun olan Kürtçe öğretmenleri, “atama konusunda” kendilerine verilen sözler yerine getirilmediği için açlık grevine başlama kararı aldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kürdoloji Enstitüsü bölümünden mezun olan öğretmenler kadro alamadıkları için eylemde.

Artuklu Kürtçe Öğretmenler Platformu,açlık grevine gideceklerini duyurarak enstitü önünde bir açıklama yaptı.

Platform adına açıklama yapan Mutlu Can, "Ülke'de yeni eğitim ve öğretim yılı yaşanırken hayatın her alanında anadilin gündeme olmasını arzuluyoruz. Dolayısıyla Kürtçe öğretmenleri atanmaması sorununu da anadil probleminden bağımız düşünmüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı seçilen ve fiilen Başbakanlık görevini de yürüten Tayip Erdoğan'ın 2012 yılında yaptığı açıklamalar sonucunda Kürtçe'nin Milli Eğitim Bakanlığı'nın programında yer aldığını hatırlan Can, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında okutulacak kitaplar konusunda protokol hazırlandığı ve Kürtçe öğretmenlerinin atanmak üzere eğitileceği ifade edildiğini belirtti.

Kürtçe öğretmenlerine verilen atanma sözlerinin halen yerine getirmediğinden şikâyetçi olan Can, "Eğer devletin ciddiyetinden bahsedeceksek, 'Kürtçe öğretmenliği' yapmak üzere okuyan öğretmen adaylarının atanması gerekmiyor mu? Kürtçe öğretmenlerini, verilen sözlere rağmen mağdur etmek hangi vicdana sığar?" dedi. (DİHA)