Söküm için İzmir'in Aliağa ilçesindeki tesislere getirilen 1980'lerin ünlü dizisi "Aşk Gemisi"ndeki kruvaziyerin makine dairesinde çalışan 8 işçiden ikisi yaşamını yitirdi.

Aliağa ilçesindeki gemi söküm tesisine geçen hafta getirilen ve 1980'li yıllara damgasını vuran "Aşk Gemisi' isimli televizyon dizisinin sahnesi olarak kullanılan "Quail Cruises' adlı kruvaziyer gemisi, yolculuk sırasında fırtına nedeniyle yara aldı ve makine dairesinde su birikti. Suyu boşaltmak için bugün saat 12.00 sıralarında işçiler, Ahmet Acet, Yunus Yeşilkaya, Osman Ay, Nuri Çetin, Durmuş Özdemir, Bekir Dinler, Doğan Balcı ve Davut Özdemir, makine dairesine indi. İşçiler, su tahliye pompasını çalıştırıp suyu boşaltmaya başladı. Bu sırada mazotla çalışan pompanın egzozundan çıkan duman, 8 işçiyi zehirledi. Fenalaşan işçiler, diğer işçilerden yardım istedi. Makine dairesinden çıkartılan işçiler, ambulanslarla Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İKİSİ YOLDA ÖLDÜ

İşçilerden Doğan Balcı ile Davut Özdemir'in kalbinin durduğu tespit edildi. Müdahalelere rağmen talihsiz iki işçinin kalbi çalıştırılamadı. Zehirlenen ve durumları ağır olduğu belirtilen diğer işçilerden Ahmet Acet'in Ege Üniversitesi'ne, Nuri Çetin'in ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Diğer dört işçinin ise durumunun iyi olduğu bildirildi. Olayla ilgili polis soruşturma başlattı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Aliağa ilçesindeki tesislerde gemi sökümü sırasında gazdan etkilenen işçilerden 2'sinin öldüğünü, yaralı sayısının 7 olduğunu bildirdi. Toprak, yaptığı açıklamada, söz konusu tesiste gemi sökümü devam ederken ilk belirlemelere göre işçilerden 9'unun gazdan etkilendiğini söyledi. Toprak, "2 işçi öldü, 7 yaralı var. İlgili cumhuriyet savcısı, adli manada olayı soruşturuyor" dedi. (CNNTÜRK)